Žena žila 5 let se Zátopkem nebo Vyrvat nohy z prdele. Mrkněte se na nejlepší olympijské hlášky

#OLYMPIJSKY
#OLYMPIJSKY
2 Minuty čtení
2 Minuty čtení

Rok 2021 byl bohatý pro český sport nejen na úspěchy, ale i na hlášky. Nejlepší padly během olympijských her v Tokiu. Přinášíme vám výběr deseti nejlepších výroků letošního roku.

„Moje žena Lenka z toho byla zoufalá. Měl jsem ještě na hlavě tu šílenost. Když se to natáčení pořád odkládalo, a pak zase bylo aktuální, tak říkala, ať už to proboha natočíme, že žije pět let se Zátopkem!“

Herec Václav Neužil popisoval, jak jeho manželka prožívala zdlouhavé natáčení velkofilmu Zátopek, kdy Neužil kvůli hlavní roli měl částečně oholenou hlavu a vychrtlou postavu.

„Už to má v ruce. Pořád si ho brousí a sahá si na něj.“

Denisa Helceletová popisovala během letního Olympijského festivaluSazka studiu ve Stromovce, jak si její muž Adam Sebastian Helcelet neustále hraje se svým výrazným knírkem.

„Kdyby tě někdo pozval na olympijské hry do Pekingu, jel bys?“

Kouč národního týmu Filip Pešán během trenérské konference Mosty zaskočil dotazem hokejistu Davida Krejčího, který byl hostem akce a s trenérem se viděl poprvé v životě.

„To je, jako kdyby běžec přes překážky utíkal a hodil totální držku přes překážku, jako kdybych si zakopl o tkaničky, jako kdybych penaltu kopl za sebe, úplně úlet.“

Sportovní střelec Jakub Tomeček byl totálně frustrovaný, když se mu nepovedl předposlední pokus a v rozstřelu nepostoupil do olympijského finále.

Ještě chvíli to bude opadávat, říká sedmý Jakub Tomeček
(02:27)

„Kdybych nepostoupil z osmnáctičlenné startovky mezi patnáct nejlepších, nemám tady co dělat. Přirovnal bych to k maturitě. Člověk ví, že ji udělá, ale bojí se, aby nebyl ten trouba, který ji neudělal.“

Vodní slalomář Lukáš Rohan za troubu určitě nebyl, když z Tokia přivezl stříbrnou medaili.

„Byl jsem administrativní myška a také kustod. Výsledek mé práce byl neviditelný. Takhle dělám krásné zahrady.“

Bývalý desetibojař a nyní zahradník Tomáš Dvořák vyprávěl v Olympijském podcastu Radiožurnálu, proč skončil jako šéftrenér atletiky.

Železňák mi řekl, ať tam jdu a vynahradím si to za ten posraný Londýn. Tohle je velká odměna.“

Oštěpař Vítězslav Veselý vybojoval v 38 letech bronz na olympiádě v oštěpu. Po hrách v Londýně získal bronzovou medaili až dodatečně, když byl diskvalifikován dopingový hříšník. Veselý si tak konečně mohl užít oslavy přímo na olympiádě.

„Znamená to běžet naplno a nechat tam všechno. Prostě, vyrvat si nohy z prdele. Chtěla bych tím inspirovat každého, kdo se stydí běhat. Musíte do toho dát všechno!“

Běžkyně Kristiina Mäki po semifinále závodu na 1500 metrů ukázala v živém přenosu České televize motivační heslo - Vyrvat nohy z prdele, které si napsala z druhé strany startovního čísla.

Chci inspirovat ostatní mámy | KRISTIINA MÄKI
(04:16)

„Unese mě to úplně v pohodě. Kdybych nevěděl, že to je z kartonu, asi to ani nepoznám. Co se týká spaní, přijde mi to naprosto komfortní. Navíc tu máme zařízené kvalitní matrace, které nám sem dovezl Český olympijský výbor, takže za mě v pohodě. Já na tom spím jak miminko.“

Vzpěrač Jiří Orság byl v Tokiu nejtěžší člen české výpravy. S postelí v olympijské vesnici ale problém neměl.

„Tady jsem viděla jen cikády, ale bohužel mrtvé. Asi z toho horka taky.“

Golfistka Klára Spilková odpovídala na otázku, co za zvěř viděla kolem exotického hřiště na hrách v Tokiu, kde panovalo obrovské vedro.

líbil se ti článek?