Olympijský podcast: Dvořák vzpomíná na souboje se Šebrlem i nepracující atlety

Podcast
Podcast
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

V roce 2019 si řekl DOST! Trojnásobný mistr světa v desetiboji a bronzový olympionik z Atlanty 1996 Tomáš Dvořák opustil funkci šéftrenéra české atletické reprezentace, a stal se zahradníkem. "Výsledek mé práce byl neviditelný. Takhle dělám krásné zahrady," tvrdí Dvořák v Olympijském podcastu.

Po deseti letech ve vysoké funkci šéftrenéra se rozhodl odejít ze sportovního prostředí. "Cítil jsem, že energeticky a psychicky to neustojím. Nechtěl jsem se stát člověkem, kterým nechci být, proto jsem odešel," uvedl v Olympijském podcastu Tomáš Dvořák.

Během rozhovoru na něm bylo poznat, že je spokojený a uvolněný. "Cítím se rozhodně šťastnější a dýchá se mi volněji," řekl bývalý světovy rekordman, který poslední roky cítil, že ve funkci atletického šéftrenéra už být nechce. "Byl jsem administrativní myška a také kustod."

Nyní má jako zahradník pocit, že je za ním vidět kus práce. "Baví mě to a musím říct, že člověk pracující v zahradnictví plní víc úkoly, než atleti," porovnává Dvořák. Kde vidí problém u současných desetibojařů, ale i dalších sportovců nebo jak vzpomíná na souboje s Romanem Šebrlem se dozvíte v Olympijském podcastu.

Nová epizoda Olympijského podcastu vychází vždy v úterý. V archivu na webu Radiožurnálu (ZDE), aplikaci mujRozhlas i dalších podcastových aplikacích najdete již odvysíláné díly, v nichž redaktoři Českého rozhlasu zpovídali velké sportovní hvězdy jako hokejistu Jaromíra Jágra, olympijskou vítězku Evu Samkovou nebo fotbalistu Tomáše Součka.

Aplikace mujRozhlas

Olympijský podcast Radiožurnál

líbil se ti článek?