Nejlepší knír olympiády! Helcelet sklízí chválu. Od manželky to ale schytal

Tokio 2020
Tokio 2020
2 Minuty čtení
2 Minuty čtení

Hlavně u toho dobře vypadat. Tohle populární heslo, často vtipně užívané mezi sportovci, perfektně reprezentuje i český desetibojař Adam Sebastian Helcelet. Vedle sportovních kvalit totiž zaujal fanoušky na olympiádě knírem.

Snažil se ze všech sil. Vícebojař Adam Sebastian Helcelet dokončil závod v desetiboji na šestnáctém místě. Přestože neskončil na stupních vítězů, jedno ocenění si ale z olympijských her odváží. Fanoušci ocenili jeho knír jako ten nejstylovější na olympiádě!

„Adam Sebastian Helcelet si před každým závodem kroutí své vousy do perfektního tvaru. To je úroveň nasazení, kterou chcete od svých vícebojařů,“ napsal desetibojařský účet @decathletesofeurope.

Už to má v ruce. Pořád si ho brousí a sahá si na něj.

Fanoušky si svým vzhledem prostě získal, fandí mu kvůli tomu i někteří Američané. Další označují jeho knír za umělecké dílo, jiní by ho za to odměnili medailí.

Pro Adama to ale není jen trend, stojí za tím totiž mnohem víc. Jak sám přiznal, takové vousy si nechal v roce 2018 narůst na oslavu výročí sta let od založení Československa. „Chtěl jsem si to nosit tak, jak to nosívali lidé tehdy. Moji kamarádi to nesnášeli, takže mně se to líbilo,“ vypráví turnovský rodák.

A co na jeho pýchu pod nosem říká manželka Denisa Helceletová? V Sazka studiu Stromovka svého muže nešetřila. „Na knír jsem si zvykla. Když si ho nechal narůst, nechával si i dlouhé vlasy. Řekla jsem mu buď knírek, nebo vlasy. Nemám ráda muže s dlouhými vlasy. On má strašně rád pozornost. Je tak pro lidi více zapamatovatelný,“ prozradila bývalá sprinterka.

Na manžela napráskala, jak se o svou chloubu pod nosem stará v koupelně před zrcadlem. „Už to má v ruce. Pořád si ho brousí a sahá si na něj.“ Knírek má prý Helcelet i kvůli tomu, aby vypadal starší. „Jsem totiž o pět let starší než on. Prý to dělá, abychom vypadali stejně staře.“

Adam Sebastian Helcelet
27. 10. 1991, Mladá Boleslav
Atletika
líbil se ti článek?