Vstupenky nebo speciální balíčky. Jak se podívat na olympijské hry v Paříži?

Paříž 2024
Paříž 2024
2 Minuty čtení
2 Minuty čtení

Chtěli byste na olympijských hrách v Paříži fandit českým sportovcům a na místě zažít atmosféru největšího sportovního svátku v kulisách Eiffelovy věže i dalších monumentů francouzské metropole? Pak máte už jen poslední hodiny, abyste se zapsali do slosování o možnost nákupu vstupenek v první vlně jejich prodeje. Registrace končí 31. ledna 2023 v 18:00 středoevropského času. Prodej pro vylosované fanoušky pak začne v polovině února.

„Olympijské hry v RiuTokiu byly daleko, ty tokijské navíc bez diváků kvůli covidovým opatřením. Proto bych si moc přál, aby do Paříže přijelo co nejvíc českých fanoušků podpořit celý náš tým,“ řekl dvojnásobný olympijský vítěz v judu Lukáš Krpálek.

Jak získat vstupenky?

Vstupenky na olympijské hry v Paříži, které proběhnou od 26. července do 11. srpna 2024, se prodávají novým způsobem. Tentokrát je můžete zakoupit pouze na webové stránce https://tickets.paris2024.org/en/. Zde je nutné se registrovat a pak mít štěstí ve slosování o šanci vybrat si vstupenky dle vlastní volby. Výhodu budou mít vylosovaní členové Paris 2024 Club, pro které bude otevřené speciální okno od 15. do 18. února. Jednotlivé lístky se budou prodávat pak i ve druhé fázi. Podrobný návod, jak vše funguje, najdete ZDE.

Paříž 2024: Na co se těšit?
(00:53)

„Olympijské hry se vracejí po delší době do Evropy a po sto letech znovu do Paříže. Francouzští organizátoři chystají úžasné slavnostní zahájení na Seině, řada sportů se bude odehrávat u nejslavnějších pařížských památek. Atmosféra bude skvělá. Rozhodně bude stát za to ji zažít a podpořit české sportovce na místě,“ řekl Jiří Kejval, předseda Českého olympijského výboru.

Servis pro fanoušky

Opět se chystá také Český dům se zázemím pro sportovce i diváky. „Plánujeme ho ve velké fanouškovské zóně mezi centrem města a olympijskou vesnicí, kde se diváci budou moci potkat se sportovci, i kdyby třeba nesehnali vstupenky. Záleží nám na tom, aby si po posledních letech plných omezení mohli fanoušci vychutnat nadcházející hry naplno – na místě nebo i ve vysílání České televize a Českého rozhlasu, které nyní mají vysílací práva pro hry až do roku 2032,“ dodal Jiří Kejval.

Pokud nechcete spoléhat na štěstěnu v losování samostatných vstupenek s fanoušky z celého světa, lístky s VIP servisem můžete v Česku získat prostřednictvím cestovní kanceláře IBTravel. Stejně jako komplexní balíčky služeb, které navíc obsahují dopravu na místo, transfery, ubytování, česky hovořící zástupce a samozřejmě doprovodné programy – prohlídku města, ochutnávky vína a mnoho dalšího. „V tuto chvíli jsou ze sportů dostupné například tenis, plážový volejbal, vodní slalom, atletika, ale také závěrečný ceremoniál. Většina ostatních balíčků je na vyžádání,“ vysvětluje Filip Dohnálek z IBTravel. Podrobnosti najdete ZDE.

Každopádně všem fanouškům doporučujeme nákup vstupenek a pobytových balíčků pouze na webu organizátorů nebo u oficiálních distributorů, protože tak budou mít jistotu, že obdrží platné lístky.

líbil se ti článek?