Začíná hon na vstupenky na olympijské hry v Paříži 2024

Paříž 2024
Paříž 2024
2 Minuty čtení
2 Minuty čtení

Jen tisíc kilometrů po silnici, ještě méně letecky. Tak blízko olympijské hry dlouho nebyly. Pokud toužíte vyrazit v létě roku 2024 do Paříže sledovat největší sportovní svátek planety, zbystřete! Registrace pro zájemce o vstupenky na hry odstartovala 1. prosince 2022 a potrvá dva měsíce. V únoru pak začne první fáze prodeje. Jak vstupenky získat?

Olympijské hry se do Paříže vracejí po sto letech. Organizátoři chystají slavnostní zahájení na řece Seině i sportoviště u nejslavnějších památek francouzské metropole včetně Eiffelovy věže. Pokud byste chtěli na vlastní oči zažít tuhle sportovní slávu, která se uskuteční od 26. července do 11. srpna 2024, vydejte se na tuto webovou stránku, která je jediným místem, kde si budete moci vstupenky zakoupit.

Jak na to?

Zaregistrujte se a vytvořte si účet na webové stránce (v anglické, případně francouzské verzi), kde také vždy najdete nejaktuálnější informace. Termín registrace pro zařazení do slosování o možnost zakoupit vstupenky je od 1. prosince 2022 do 31. ledna 2023 do 18:00 středoevropského času. Pro registraci budete potřebovat emailovou adresu platnou do roku 2024, na kterou vám v únoru či březnu 2023 přijde informace o výsledku losování.

Paříž 2024: Na co se těšit?
(00:53)

Proč se bude losovat?

Protože ani 10 milionů vstupenek v cenách od 24 eur nebude pro všechny zájemce stačit. O tom, kdo si vstupenky bude moci zakoupit, tedy rozhodne los. Chcete zvýšit svou šanci na to získat vstupenky na oblíbené sporty? Pak se navíc zapojte do Paris 2024 Club, jehož vylosovaní členové si budou vybírat vstupenky přednostně (od 15. do 18. února 2023).

První fáze prodeje vstupenek vylosovaným zájemcům začne 15. února 2023 a potrvá do 15. března 2023. V prvních čtyřech dnech si tedy budou vybírat vstupenky jen členové Paris 2024 Club, kteří tak budou mít největší výběr. Pokud budete vylosování, organizátoři vám zašlou e-mail s odkazem k nákupu vstupenek. Na ten budete mít vyhrazených konkrétních 48 hodin.

Jak se budou vstupenky v první fázi vybírat?

Od 15. února do 15. března 2023 bude možné si vytvořit vlastní balíčky vstupenek z aktuální nabídky (tu najdete ZDE). Každý vylosovaný zájemce si bude moci zakoupit až 30 lístků a vytvořit z nich nejvýše deset balíčků.

Pro příklad: pokud budete chtít ve dvou vidět třeba judo, plavání a vodní slalom – vyberete si lístek na vámi vybranou část soutěže judistů a zvolíte počet lístků a kategorii. Pak budete pokračovat stejně u dalších dvou sportů, přičemž počet vstupenek bude u všech stejný, ale kategorii můžete měnit. Pokud tedy koupíte šest lístků, budete ještě moci vybírat dalších 24. Můžete tak nakupovat pro rodinu, kamarády. Vstupenky pak budou dostupné prostřednictvím mobilní aplikace.

Následně 15. března začne registrace zájemců o nákup ve druhé fázi prodeje vstupenek, v níž budou dostupné i lístky na slavnostní ceremoniály, tedy zahájení a zakončení her. Druhá fáze prodeje začne v květnu 2023.

Komplexní balíčky služeb, které budou zahrnovat garantované vstupenky, přístup do salonků a skyboxů na sportovištích, dopravu, ubytování či jedinečné kulturní, gastronomické a sportovní aktivity, nabídne společnost On Location, v Česku prostřednictvím cestovní kanceláře IBTravel. „U ní si budou moci objednat pobyty fanoušci, kteří upřednostňují zajištění služeb i s českým servisem,“ řekla Blanka Konečná z Českého olympijského výboru. Více informací o těchto balíčcích najdete ZDE nebo využijte českého zástupce IBTravel.

„Všem fanouškům doporučujeme nákup vstupenek a pobytových balíčků pouze na webu organizátorů nebo u oficiálních distributorů, protože tak budou mít jistotu, že obdrží platné vstupenky,“ dodala Blanka Konečná.

líbil se ti článek?