Rok po ničivém tornádu hostil hodonínský stadion atletické hvězdy

#OLYMPIJSKY
#OLYMPIJSKY
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Byl to šok! Loni 24. června se několika obcemi na pomezí Břeclavska a Hodonínska na jižní Moravě přehnalo tornádo zničilo stovky budov. Stopy po děsivé zkáze zanechalo i na atletickém stadionu v Hodoníně. Přesně rok po hrůzostrašné události se na tamním zrekonstruovaném stadionu uskutečnilo mistrovství České republiky v atletice.

Byl to strašlivý pohled. Stadion U Červených domků v Hodoníně přišel řáděním tornáda o velkou část střechy. Po celém sportovišti bylo velké množství popadaných stromů a trosek z poničených okolních domů.   

Český atletický svaz okamžitě pomohl zorganizoval veřejnou sbírku na obnovu domovského stánku AK Hodonín, kde se rok od pohromy měl uskutečnit republikový šampionát. „Těsně po této katastrofě jsme si říkali, jak to udělat, aby se zde domácí šampionát v letošním roce skutečně uspořádal. Ukázala se však obrovská síla, soudržnost a solidarita atletické komunity. Díky tomu můžeme přivítat všechny příznivce atletiky na nově zrekonstruovaném stadionu,“ řekl šéf Českého atletického svazu Libor Varhaník.

M ČR mužů a žen v atletice – pátek I – Hodonín 2022

M ČR mužů a žen v atletice – pátek I – Hodonín 2022

Zveřejnil(a) Česká atletika dne Pátek 24. června 2022

Tentokrát se tak po stadionu prohnalo nikoliv tornádo, ale atletická špička v čele s oštěpařkami Barborou Špotákovou a Nikolou Ogrodníkovou. Doma v Hodoníně startoval i běžec Filip Sasínek, nechyběl ani sprinter Pavel Maslák.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Česká atletika (@czatletika)

Mistrovství České republiky mužů a žen v Hodoníně se konalo v pátek 24. června a mohli jste ho sledovat prostřednictvím streamu na facebooku Česká atletika. V sobotu 25. června běžel na stejné facebookové stránce stream do 14 hodin. Poté odstartoval tříhodinový přímý přenos na obrazovkách ČT sport.

líbil se ti článek?