Rekordní počet žádostí! Česká olympijská nadace pomáhá dětem sportovat

Olympijská nadace
Olympijská nadace
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

V polovině března se uskutečnilo další zasedání komise České olympijské nadace. Ta už po dvaatřicáté podpořila malé sportovce, pro které je pohyb důležitou součástí života, ale jejich rodiče nemají dostatek finančních prostředků, aby mohli dětem hradit sportovní kroužky či nákup sportovního vybavení.

„Zaznamenali jsme velký nárůst žádostí o podporu. V žádostech se nadále odráží horší finanční situace rodin reflektující nárůst cen, což dokazuje i skutečnost, že jsme přijali rekordních 73 nových žádostí“, říká Veronika Opršalová, ředitelka České olympijské nadace. Celkem jsme zpracovali 219 žádostí o podporu dětí ve sportování. 196 žádostí bylo kompletních a odpovídalo zásadám České olympijské nadace. Mezi děti bylo komisí rozděleno průměrně 6 724 Kč.

Už 10 let plníme dětské sny 💚 | Česká olympijská nadace
(2:21)

Jedním z podpořených dětí v tomto zasedání je například šestnáctiletá sportovní gymnastka Klára. Klárka po rozvodu rodičů žije s maminkou, která ji ze všech sil pomáhá plnit si svůj sportovní sen, avšak je to pro jejich rodinný rozpočet zátěží. Klárka, která loni získala titul mistryně ČR v naší nejvyšší kategorii žen, by se ráda probojovala mezi nejlepší evropské gymnastky a třeba se i jednou podívala na olympijské hry.

Kalendář má Klára nabitý. Čeká ji mistrovství Evropy, republikové kvalifikační a mistrovské soutěže a světové poháry. Sezónu by chtěla završit v říjnu na Mistrovství světa v Antverpách. Držte s námi Klárce palce!

Česká olympijská nadace nepodporuje pouze talentované děti. Tisíce dětí mohou i díky nadaci rozvíjet svoji vášeň ke sportu a plnit si sny. Mimo finanční podpory nadace organizuje setkání dětí s jejich sportovním idolem nebo zajišťuje pro děti vstupenky  na největší sportovní události po celé České republice.

„Kalendář máme nabitý i my. S nadací se chystáme například na běžecký závod Grand Prix Dříteč, trénink s basketbalistkami WNBA nebo na Superfinále florbalu. Také už se těšíme na T-Mobile Olympijský běh“, dodává Veronika Opršalová.

Od začátku března je možné zasílat žádosti o podporu sportování do dalšího kola zasedání.

líbil se ti článek?