Budoucí hvězdy greenu? Děti z nadace si poprvé vyzkoušely golf

Olympijská nadace
Olympijská nadace
2 Minuty čtení
2 Minuty čtení

Umí za to vzít! V České republice se odehrál další ročník prestižní evropské golfové série LETAS. Od 3. do 5. června 2021 hostil Amundi Czech Ladies Challenge golfový resort Konopiště. Děti z České olympijské nadace se mohly akce zúčastnit v sobotu 5. června a mohly tak být svědky napínavé bitvy mezi golfistkami z 24 zemí.

„Celkem se akce zúčastnilo 11 dětí podporovaných Českou olympijskou nadací. Všichni mladí sportovci měli možnost si poprvé v životě vyzkoušet golf. Jsme rádi, že po delší vynucené pauze můžeme dětem nabízet další sportovní zážitky a pomáhat tomu, aby se mohly vrátit ke sportu,“ říká Martina Voříšková, manažerka nadace.

Den jsme společně zahájili registrací na Dětskou akademii, kterou pro Českou olympijskou nadaci připravili pořadatelé z GM PRO. Všechny děti dorazily v dobré náladě, kterou jim zlepšilo překvapení v podobě dárkových tašek. V balíčku na děti kromě svačiny čekal například i golfový míček z turnaje a golfové tričko.

Jsme rádi, že po delší vynucené pauze můžeme dětem nabízet další sportovní zážitky.

Po registraci se děti vypravily za golfovým trenérem, který je odvedl na odpaliště. Zde si nejprve poslechly základní informace o golfu a následně se chopily golfových holí a košů plných míčků. Po tréninkových odpalech na děti čekala soutěž složená z 6 úkolů – pat ve vzdálenosti 1 m, pat ze vzdálenosti 3 m, pat ze vzdálenosti 10 m, chip ze vzdálenosti 15 m, pitch ze vzdálenosti 20 m a rána ze vzdálenosti 50 m.

Z každého dovednostního úkolu si mohly odnést 5 bodů a nasbírat tak celkem 30 bodů. Ačkoliv děti držely golfové hole poprvé v životě, velice se jim dařilo. Nejvíce bodů děti získaly na posledním stanovišti, kde měly za úkol odpálit míč do kruhu vzdáleného padesát metrů daleko. Všechny děti si za úspěšnou účast v akademii odnesly balíček plný dárků.

O to hezčí zážitek byl pro děti výsledek turnaje Amundi Czech Ladies Challenge, který ovládla česká amatérská jednička Sára Kousková. S hráčkou se během turnaje setkaly a fandily jí na poslední jamce. Děti tipovaly, kolik metrů je od nich vzdálená jamka, do které se hráčky měly trefit. Odměnou za nejpřesnější tip pak byl golfový míč podepsaný právě Sárou Kouskovou.

Pro všechny děti znamenala akce jedinečný zážitek, který nikdo z nich nezapomene. „Marek se mi hned po příchodu chlubil, že odpálil míč až do vzdálenosti 125 m. Golf si sice vyzkoušel poprvé, ale tím, že hraje hokejbal, je na podobné sporty šikovný. Máme velikou radost, že měl příležitost vyzkoušet si nový sport,“ říká spokojeně maminka Marka.

líbil se ti článek?