Být obojživelníkem frčí! Drobilič bere na ODM zlato z atletiky i plavání

ODM 2022
ODM 2022
2 Minuty čtení
2 Minuty čtení

V deset hodin na značkách před rozplavbou na plaveckém stadionu, chvíli na to skok vysoký a pak zase zpátky do bazénu na finálový boj. Lukáš Drobilič z Jihomoravského kraje si ale s náročným programem poradil a na Olympiádě dětí a mládeže v Olomouci senzačně vybojoval tři zlaté medaile, a to ze dvou úplně odlišných sportů.

Když Drobilič vystoupil podruhé v jeden den na nejvyšší stupínek a dostal na krk zlatou placku, celý stadion burácel a oslavoval jeho výkon. Místní hlasatel si neodpustil srovnání s Ester Ledeckou. „Upřímně jsem se tomu zasmál, ale zároveň mě takové přirovnání potěšilo,” říkal Drobilič s úsměvem na tváři.

V plavání patří mezi absolutní špičku svého ročníku, na minulém mistrovství republiky získal dokonce tři zlata, přesto se nenechává svými úspěchy uspokojit. „Je to super, ale mrzí mě, že jsem neabsolvoval i letní mistráky, protože jsem byl zraněný. Medailí mohlo být klidně ještě víc.”

Vedle toho se Drobilič věnuje i atletice, konkrétně skoku vysokém. „Jednou se u nás pořádalo školní kolo v atletice a přihlásil jsem se. Začalo mě to bavit a byl jsem jeden z nejlepších, proto jsem se rozhodl pokračovat,” líčil své začátky s královnou sportů. „Tréninky plavání jsou hodně náročné, takže atletiku moc netrénuju, vlastně jen prostřednictvím závodů,” líčí. O to pozoruhodnější jeho úspěchy jsou.

Drobilič si život bez sportu nedokáže představit. „Dělal jsem toho od dětství ještě mnohem víc. Vyzkoušel jsem si triatlon, pětiboj v atletice a jako malý jsem závodil na kole. Dokud to půjde, chtěl bych soutěžit v atletice i plavání. Baví mě to, jsem v tom asi dobrý, takže není důvod přestávat s jedním nebo druhým,“ prozrazuje své plány v blízké budoucnosti.

DEN TŘETÍ NA #ODM2022 🔥🔥🔥
(3:42)

Člen břeclavského plaveckého oddílu usiloval v plavání ještě o další nejcennější kov. Síly z náročného dne však pomalu ubývaly. Nakonec vybojoval bronz. „Já jsem byl hlavně rád, že jsem se na ODM dostal. Můj cíl byla alespoň jedna zlatá medaile, a to jsem si odškrtl hned v atletice,“ vyprávěl skromně Drobilič, který ještě přidal poslední den ODM tři medaile v plavání - Zlato a dvě stříbra.

Triumfy na Olympiádě dětí a mládeže mu navíc vynesly exkluzivní pozici. Coby vlajkonoš totiž přivede na slavnostním zakončení k Pevnosti poznání výpravu Jihomoravského kraje.

 Autor: Libor Novák

líbil se ti článek?