Z FAMU do vrcholové cyklistiky. „Dlouho jsem si myslel, že kolo bude koníček,“ říká Kristián Hynek

Podcast
Podcast
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Kristián Hynek žije cyklistikou. Jako špičkový závodník vyhrál mistrovství Evropy v maratonu na horských kolech, jako majitel a šéf vlastní stáje posílá jezdce na nejprestižnější závody planety a jeho podnikání se točí také kolem kol. Přesto říká, že nikdy neměl cíl stát se vrcholovým závodníkem ani managerem týmu. Co rozhodlo, že se z cyklistiky nestal jenom koníček? Poslechněte si podcast Přes Příkop.

Bavili jsme se i o fenoménu Cape Epic, obdobě Tour de France pro horská kola. Tento extrémní závod každoročně láká tisíce profíků i amatérů, na které čekají rozbahněné traily v Jihoafrické republice, výpadky elektřiny, ranní vstávání i časté přesuny. Jak se Kristiánovi podařilo vyhrát hned při jeho první účasti? Co je na zdolání Cape Epic nejtěžší a na co není středoevropan ready?

V čem je specifické závodění ve dvojici, a jak se závod liší pro profíky a amatéry? Jak se se Kristián Hynek dostal ke sportu, když jeho akademická kariéra vedla na FAMU? Závodní kariéru už skoro pověsil na hřebík, jeho vlastní tým Canyon Northwave naopak nabírá na obrátkách. Jak se liší zázemí silniční a horské cyklistiky? Kolik lidí se v Česku ježděním na kole zabezpečí do konce života? Jak se vůbec skládá tým a kolik času spolu jezdci stráví?

Proč Kristián nemá víkendy? Jak se jeho závodění a management týmu dá skloubit s rodinou? Vykročí děti v jeho šlépějích?

Další díly podcastu Přes Příkop najdete ZDE.

líbil se ti článek?