https://www.youtube.com/watch?v=ApmHMdB4iX0

Vzpomínáte si? V těchto kolekcích jsme zářili na zimních olympijských hrách

Alpine Pro
Alpine Pro
2 Minuty čtení
2 Minuty čtení

Ve světe jsme se neztratili. V olympijských kolekcích od ALPINE PRO pro zimní hry jsme bodovali jak v Severní Americe, tak i v Evropě a Asii. Připomeňte si všechny módní pecky od Vancouveru 2010 až po aktuální kolekci pro hry v Pekingu 2022.

Vancouver 2010

Do Kanady letěl Český olympijský tým poprvé oblečený v kolekci od ALPINE PRO a hned na sebe strhl pozornost. Během slavnostního zahájení byl vlajkonošem týmu Jaromír Jágr a stejně jako celá výprava na sobě měl zimní oblečení, na kterém dominovaly kruhy. Prestižní americký server Huffington Post tehdy nechal hlasovat čtenáře, která olympijská výprava měla nejzajímavější kolekci a vítězem se stal právě Český olympijský tým s motivem psychedelických kruhů.

Soči 2014

O čtyři roky později návrháři zvolili motiv spojený s tradicí. Předlohou olympijské kolekce se stala první československá známka, kterou vytvořil v roce 1918 secesní malíř Alfons Mucha. Známka zobrazuje Hradčany a tvůrci se inspirovali především českým symbolem – lipovými listy, které se staly ústředním motivem designu oblečení. V Rusku zaujala i bílá beranice, kterou měli na hlavách čeští sportovci, ale hitem se stala zlatá podšívka zimní bundy. Když si šla Eva Samková pro zlatou medaili, obrátila si bílou bundu naruby a slavila se zlatou podšívkou. Na její počest to pak udělala celá česká výprava.

Pchjongčchang 2018

Hlavním motivem kolekce byla číslice 100, která připomínala sté výročí založení republiky. Největší zájem vyvolala pletená čepice Raškovka, inspirovaná kulichem skokana Jiřího Rašky, který v něm vybojoval v roce 1968 první zlatou medaili pro Československo na zimních olympijských hrách. Návrháři ALPINE PRO pak využili nápad Evky Samkové a pro Pchjongčchang udělali oboustrannou bundu. Z jedné strany byla sněhově bíla a z druhé zlatá.

NOVÁ OLYMPIJSKÁ KOLEKCE | Cesta do Koreji 2018
(1:20)

Peking 2022

Do Číny poletíme v oblečení, jehož svrchní část je vyrobena v České republice. Sportovci budou mít kolekci, pro níž byla využita špičková nanotechnologie. Hlavním motivem jsou prvky české vlajky. „Mojí snahou bylo podpořit grafickým způsobem skutečnost, že materiál a výroba části kolekce jsou na rozdíl od minulých olympiád české,“ prozradil tvůrce motivu, akademický malíř Milan Jaroš. A ani tentokrát nebude v kolekci chybět vylepšená pletená čepice Raškovka, která se vyrábí v Třebíči. Zezadu je opatřena nepřehlédnutelným štítkem Made in Czech Republic a s vtipnými piktogramy.

Jdeme si pro olympijskou kolekci 👔 | ZOH 2022
(01:53)
líbil se ti článek?