Usnadní pohyb na olympiádě. Toyota odhalila elektrické přepravníky pro hry v Paříži

Paříž 2024
Paříž 2024
2 Minuty čtení
2 Minuty čtení

Toyota jako celosvětový partner pro mobilitu Mezinárodního olympijského výboru a Mezinárodního paralympijského výboru odhalila dva typy přepravy během olympijských a paralympijských her v Paříži 2024. Elektrické osobní přepravníky APM a elektrické pohony kolečkových křesel najdou uplatnění během her, kde zajistí dopravu sportovců i s rodinnými příslušníky, pracovníků, dobrovolníků a diváků.

Toyota věří v Mobilitu pro všechny. Nejnovějším dokladem této vize je osobní přepravník APM. Vozidlo bylo navrženo za účelem zajištění mikromobility na poslední kilometr cesty a dopravu lidí se speciálními potřebami. Během her v Paříži nasadí Toyota přibližně 250 prostředků APM na podporu mobility sportovců, návštěvníků i pracovníků v rámci různých prostor her, jako jsou dějiště sportovních soutěží, ale i další oficiální místa her včetně olympijské vesnice.

Příklady využití prostředků APM:
• Doprava sportovců, pořadatelů, dobrovolníků a diváků s omezenou hybností nebo potížemi s chůzí včetně vozíčkářů
• Přesuny menších nákladů v rámci her
• Řešení nouzových situací.

APM je čistý elektromobil na baterie. Prostředek byl navržen v Belgii společností Toyota Motor Europe a bude jej vyrábět firma Toyota Caetano v Portugalsku. Výroba vozidel bude zahájena v únoru 2024.

Elektrický pohon kolečkových křesel

Toyota se podílela na vývoji prostředku elektrického pohonu kolečkových křesel v rámci naplňování vize Mobilita pro všechny během paralympijských her Paříž 2024. Prostředek e-puller proměňuje klasické mechanické kolečkové křeslo v řešení elektrické mobility s bateriovým napájením, a poskytuje tak svobodu pohybu všem vozíčkářům.

Elektrický pohon kolečkových křesel byl vyvinut společně s rakouským startupem Klaxon, zaměřeným na odvětví mobility. Klaxon se věnuje navrhování produktů usnadňujících mobilitu vozíčkářů bez závislosti na ostatních lidech.

Prostředek e-puller bude k dispozici během her Paříž 2024:
• V paralympijské vesnici bude k dispozici 50 kusů v rámci programu sdílené mobility prostřednictvím aplikace KINTO Mobility k využití v prostorách vesnice. Před použitím e-pulleru je nutné na vozík namontovat speciální držák.
• Během slavnostního zahájení paralympijských her se uplatní nejméně 150 kusů pro potřeby národních paralympijských výborů, sportovců a pracovníků.

Vizuální identita značky Toyota na hrách Paříž 2024

Během olympijských a paralympijských her Paříž 2024 budou všechny prostředky Toyota (tj. flotila elektrifikovaných vozidel a pokročilých řešení mobility) používat speciální vizuální identitu s odkazem na úzkou partnerskou spolupráci značky Toyota s olympijskými a paralympijskými hrami. Jedinečný design zdůrazňuje multi-technologickou strategii značky Toyota, přičemž každá z technologií zastoupených během her bude snadno rozpoznatelná podle zvláštní barvy.

líbil se ti článek?