Moje cesta: Bronzového šermíře Choupenitche na silnici nepřehlédnete

Toyota
Toyota
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Na dlouhé cesty má nového parťáka. Bronzový šermíř z olympijských her v Tokiu 2020 Alexander Choupenitch se stal nově členem Toyota teamu. Na tréninky a závody nyní jezdí Corollou Cross, kterou si nechal zvenku „vyzdobit“ kamarádem šermířem Markem Totuškem.

„To auto mi strašně vyhovuje. Nejdůležitější pro mě je, že se do něj vejde velká šermířská taška a je pohodlné na dlouhých cestách, které musím často absolvovat. Trénuji totiž v Itálii,“ prozradil pro magazín toyotalife.cz. Choupenitch, jehož cílem je uspět i na olympijských hrách v Paříži 2024. Trénuje kvůli tomu dokonce třikrát denně celý týden.

Jeden zásah rozhodne o všem | ALEXANDER CHOUPENITCH

„Jednoduché věci mě nikdy nebavily. Když jsem měl pocit, že mi něco jde hned, nezajímalo mě to. V šermu je ale pořád spousta věcí, které musí člověk prozkoumávat. Je to nikdy nekončící proces učení, a to se mi na tom strašně líbí,“ vyprávěl nadšeně nejlepší český šermíř. Kromě sportu je jeho velkou vášní i hudba.

„Rád jezdím nočním městem. Často v autě poslouchám, ale i tvořím hudbu,“ řekl Choupenitch, který je i rapper, jenž složil a natočil dokonce i několik klipů. A kreativní byl i při zdobení svého nového vozu.

„Polep jsem vytvářel s kamarádem šermířem Markem Totuškem. Na jedné straně je moje jméno probodnuté katanou, což odkazuje na Japonsko. Z druhé strany je moje fotka z olympiády po mém vítězném zápase o 3. místo. Zároveň je tu schovaná maska a býk, protože jsem ve znamení býka a do všeho jdu po hlavě.“

Alexander Choupenitch
02. 05. 1994, Brno
Šerm
Počet bronzových medailí
1
líbil se ti článek?