Sport, pohyb i správné stravování pro zdravý život: BILLA spojí síly s Českým olympijským a paralympijským týmem

BILLA
BILLA
3 Minuty čtení
3 Minuty čtení

Podporovat Český olympijský a paralympijský tým na cestě za úspěchy na olympijských a paralympijských hrách i dalších soutěžích. A zároveň umožnit všem najít si cestu ke sportu a pohybu i pomoci plnit sny malých sportovců. To jsou cíle, které spojují Český olympijský a paralympijský výbor a společnost BILLA, jež se stává novým generálním partnerem Českého olympijského a paralympijského týmu.

„Vždy je pro nás důležité, abychom s našimi partnery sdíleli společné hodnoty. Proto se velmi těšíme na spolupráci se společností BILLA. Je radost posouvat dál vše, co děláme, společně s lidmi, pro které je role pohybu, sportu a samozřejmě i zdravého stravování jako základní součásti života ve zdraví stejně stěžejní jako pro nás,“ řekl Jiří Kejval, předseda Českého olympijského výboru.

Miroslav Šperk, generální sekretář Českého paralympijského výboru, dodal: „Je skvělé, že můžeme do paralympijského roku vstoupit se silným partnerem, jakým je společnost Billa. Těšíme se na spolupráci a společné šíření myšlenky, že sport je jenom jeden, a to bez rozdílu.“

BILLA podpoří zejména olympijské projekty pro mládež

Společnost BILLA působí na českém trhu od roku 1991. Velký důraz klade na prodej čerstvých potravin a také na podporu českých producentů, kteří tvoří 72 % jejího celkového obratu. Stejně tak jsou pro ni důležitá další témata – včetně udržitelnosti s důrazem na společenskou odpovědnost, která jsou společná i pro Český olympijský i paralympijský výbor.

Vedle toho, že budeme moci podpořit fenomenální sportovce, se těšíme na spolupráci se školami a místními komunitami při propagaci zdravého životního stylu prostřednictvím fyzické aktivity a zdravé výživy.

„Jsme velmi nadšení, že můžeme oznámit naše partnerství s Českým olympijským výborem. Vedle toho, že budeme moci podpořit fenomenální sportovce, kteří budou soutěžit v příštích čtyřech letech, se těšíme na spolupráci se školami a místními komunitami při propagaci zdravého životního stylu prostřednictvím fyzické aktivity a zdravé výživy. Náš tým v Bille sdílí odhodlání a vášeň české olympijské komunity a těšíme se na fantastické společné partnerství,“ řekl Liam Casey, generální ředitel společnosti BILLA Česká republika.

Spolupráci Český olympijský výbor, Český paralympijský výbor a společnost BILLA představily při Olympijském tréninku na Základní škole Ke Kateřinkám, která se dlouhodobě účastní Olympijského víceboje. „Jde o největší školní projekt, do kterého se zapojuje na 1 400 škol. U žáků, kteří absolvují jeho disciplíny, dlouhodobě vidíme pozitivní dopady na jejich zdatnost,“ dodal Jiří Kejval.

Miroslav Šperk uvedl: „Součástí víceboje je již sedmým rokem také Paralympijská výzva. Zapojeno je 120 škol se speciálními vzdělávacími potřebami, tedy více než čtvrtina takových škol v celé České republice.“

Partnerství až do roku 2027

Olympiáda dětí a mládeže se uskuteční od 23. června 2024 v Jihočeském kraji. Za dvě desítky let prošlo největší multisportovní akcí v Česku s olympijskou atmosférou na 50 000 mladých sportovců. Někteří z nich již soutěžili na olympijských hrách, ale mnoha dalším dala účast na nich a sport jako takový skvělé hodnoty do dalších oborů i do života celkově.

Olympijský festival se v Česku koná od roku 2014. V průběhu her v Paříži od 26. července do 11. srpna 2024 proběhne u jezera Most. Zapojí se na pět desítek sportovních svazů, a tak nabídka sportovního vyžití i fandění bude bohatá. Koncept projektu převzal Mezinárodní olympijský výbor, který ho šíří i do dalších zemí.

Česká olympijská nadace podporuje děti, kterým na sportování chybí dostatek peněz, a to bez ohledu na jejich výkonnost. Pomohla již čtyřem tisícům mladých sportovců z 99 sportovních odvětví. Společnost BILLA se stává generálním partnerem Českého olympijského týmu pro roky 2024 až 2027.

Partnerství s Českým paralympijským výborem

„Partnerství s Českým paralympijským výborem zajistí, že Billa bude moci podporovat skvělé projekty a aktivity v komunitách po celé České republice a podporovat úžasné sportovce, kteří se do nich zapojují. Naším cílem je propagovat zdravý a aktivní životní styl pro každého a podporovat rozvoj sportu ve všech komunitách,“ dodal Liam Casey.

líbil se ti článek?