Moje cesta: Naučte se na skejtu triky od Maxe Habance

Toyota
Toyota
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Blíží se jaro a s ním i čas na sporty, jako je například skateboarding. Že na prkně s kolečky neumíte? Nevadí! Máme pro vás učitele, a to rovnou toho nejlepšího skějťáka v Česku – Maxe Habance. Když začnete hned, třeba se stihnete kvalifikovat i na olympijské hry do Paříže 2024.

A začneme od toho nejdůležitějšího. Když chcete jezdit, tak potřebujete samozřejmě prkno. „Hned na začátek je důležité vybrat kvalitní komplet. Určitě bych nešetřil a nekupoval nějakou kravinu ze supermarketu. Jezdím na prkně, které stojí 3,5 tisíce korun a můžete tak začínat na tom nejlepším,“ zdůrazňuje Habanec a upozorňuje, že na prkně se nemá šetřit.

Dbát byste měli na svou bezpečnost a před tím, než si na prkno stoupnete, tak si raději vezměte helmu a chrániče. „Když budete zkoušet jezdit v bazénu, budou se vám hodit chrániče na kolena a lokty. Když pojedete street, tak postačí jen helma,“ upozorňuje lektor Max.

Když máme prkno a všechny ochranné pomůcky, tak se můžeme pustit do jízdy. „Nejdůležitější je správně se odrážet. Přední noha zůstává vždy na skejtu a zadní se odráží. Nikdy to není na opak,“ říká Habanec. Ve videu vám pak ještě Max ukáže, jaké tři základní triky můžete na prkně trénovat a to není vše!

Skateboardingová reprezentace v Toyota Skateparku!
líbil se ti článek?