Legenda Martinec: V současném hokeji chybí disciplína. Všechno chceme obejít a přečůrat

Podcast
Podcast
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Současným hráčům chybí víc zručnosti a lepší první kontakt s pukem, říká bývalý úspěšný hokejista a trenér Vladimír Martinec. „Jsme Švejci. Jsme národ, který by si chtěl všechno zjednodušit,“ soudí.

Mladé hráče by rád držel v jejich kategoriích a neposílal je předčasně mezi dospělé. Jak mu v kariéře pomohly hodiny strávené na rybníku v Lomnici nad Popelkou? Proč Ivan Hlinka nerad půjčoval spoluhráčům puk? A proč by ho jako trenér nechtěl mít v týmu? Poslechněte si Olympijský podcast.

Třikrát vyhrál mistrovství světa v hokeji jako hráč a později i jako trenér. Vladimír Martinec patři k největším legendám československého hokeje. Proto ho nyní mrzí, že poslední roky národní tým nemá výsledky.

„Chybí nám disciplína. Přemýšlíme, jak všechno přečůrat.“

Podle něj je to především špatným přístupem současných hráčů. „Jsou určena nějaká pravidla a my tady hledáme cestu, jak to obejít a to je špatně. Chybí nám disciplína. Přemýšlíme, jak všechno přečůrat,“ zlobí se Martinec.

Ikona Pardubic a hokejové reprezentace v podcastu upozorňuje na to, že dnešní děti nemají takovou sportovní průpravu. „Chybí jim pohyblivost a ohebnost. Ti kluci by do toho sami měli jít a začít víc sportovat. Teď jim to ale nezávidím, když je navíc všude vyhánějí kvůli pandemii.“

Problémem podle Martince je i počasí. „Za mého mládí byl v zimě rybník zamrzlý tři měsíce. Vždycky jsme si připravili led a hráli tři hodiny v kuse. Teď mrzne jen pár dní v ruce. Na vše jsme si tehdy přišli sami. Jak udělat kličku, jak se zbavit protihráče… Teď jsou kluci na ledě tak hodinu.

 
líbil se ti článek?