Děti podpořené Českou olympijskou nadací jedou na Olympiádu dětí a mládeže

ODM 2022
ODM 2022
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Díky České olympijské nadaci může tisíce dětí rozvíjet svoji vášeň ke sportu a plnit si sny. Je tomu tak i v červnu, kdy devět z nich bude soutěžit na Olympiádě dětí a mládeže, což je akce pro největší talenty z celého Česka. Letos se ji zúčastní téměř 4 000 sportovců ze čtrnácti krajů. 26. června si tak na Andrově stadionu SK Sigma užijí společný nástup pod vedením top sportovců a získají neopakovatelné sportovní zážitky.

„Česká olympijská nadace finančně podporuje děti ze znevýhodněných rodin bez ohledu na jejich výkonnost a sportovní výsledky. O to více jsme nadšeni, že tak velký počet dětí podpořených nadací pozná atmosféru Olympiády dětí a mládeže a zabojuje o medaile,“ říká ředitelka České olympijské nadace Veronika Opršalová a dodává: „Je to pro nás velkou odměnou a v praxi takto přímo vidíme, že pomáhat má smysl.“

Z podpořených sportovců se do bojů zapojí například bratři Ben Daren a Dan Tristan Sluneční. Čtrnáctiletý Dan se představí na atletickém oválu, o tři roky mladší Ben v plaveckém bazénu. Sourozenci pochází z pětičlenné rodiny a společně s třetím bratrem Garretem se věnují hned několika sportům. Díky České olympijské nadaci mají chlapci finančně pokrytou hlavní aktivitu, a tou je plavání.

Vzorem a motivací může být pro všechny děti bývalá nadační svěřenkyně a hokejistka Natálie Mlýnková, která to v únoru dotáhla jako první nadační dítě až pod pět kruhů v Pekingu.

Natálie Mlýnková: Splněný sen o „dospělácké“ olympiádě
(03:26)

O příspěvek pro mladé sportovce ve věku od 6 do 18 let je možné požádat Českou olympijskou nadaci dvakrát za rok. Získanými penězi mohou rodiče zaplatit poplatky v oddíle, soustředění nebo další výdaje spojené se sportovními aktivitami. První uzávěrka v roce 2022 již proběhla, druhá je stanovena na konec srpna. Všechny potřebné informace najdete na webu olympijskytym.cz.

líbil se ti článek?