Den po stříbru ZLATO! Snowboardista Hroneš ovládl na EYOF slopestyle

EYOWF 2022
EYOWF 2022
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Další medailový den pro českou výpravu! Snowboardista Jakub Hroneš byl ve středu stříbrný na Evropském olympijském festivalu mládeže ve Vuokatti v disciplíně Big Air. O den později ve Finsku ovládl slopestyle a pro Českou republiku získal zlatou medaili.

Neslezl z prkna. Jakub Hroneš ve středu závodil v Big Air, kde se radoval ze stříbra a o den později měl jet pouze kvalifikaci v disciplíně slopestyle. Kvůli nepříznivé předpovědi počasí se finále posunulo z pátku na čtvrtek.

Pro českého jezdce to ale neznamenalo žádnou komplikaci. Ba naopak. Byl jsem rozsnowboardovaný, bavilo mě ráno závodit v kvalifikaci a podařilo se mi postoupit. Hned jsem šel pak do tréninku na finále a dopadlo to vlastně dost dobře,“ usmíval se Hroneš, který měl na EYOF nejvyšší ambice.

JAKUB HRONEŠ | Jakou má oblíbenou snídani do postele?
(2:24)

„Mám velkou radost po včerejším Big Air jsem věděl, že je určitě ještě nějaké místo, kam to posouvat. Jsem rád, že se mi to povedlo i v takovýchto těžkých podmínkách, kdy strašně foukalo a bylo to ledové. A navíc kluci strašně zabíjeli. Jsem fakt rád, že jsem to mohl zabít nejvíc,“ řekl spokojený zlatý snowboardista.

Po čtvrtém dni Evropského olympijského festivalu mládeže má česká výprava už pátou medaili. Zlato vyhrál kromě Hroneše biatlonista Petr Hák. Stříbro ve Finsku vybojoval sdruženář Jiří Konvalinka, běžec na lyžích Jiří Tuž a včera i Jakub Hroneš. Jistou medaili mají i české hokejistky, které v pátek nastoupí do finále se Švédkami.

Novinky z českého týmu na EYOF 2022 sledujte na webu olympijskytym.cz, sociálních sítích ČOT a stáhněte si i aplikaci, ať vám nic důležitého neunikne.

Jakub Hroneš
15. 07. 2004, Jilemnice
Snowboarding
líbil se ti článek?