Vlajkonoš ze zlata! Biatlonista Hák vyhrál sprint na EYOF

EYOWF 2022
EYOWF 2022
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

V neděli nesl s krasobruslařkou Michaelou Vrašťákovou českou vlajku na zahájení Evropského olympijského festivalu mládeže a hned v úterý si doběhl pro zlatou medaili! Biatlonista Petr Hák předvedl ve sprintu na 7,5 kilometru bezchybný výkon.

„Neskutečný! Vlajkonoš a teď ještě tohle… Vůbec jsem to nečekal,“ zářil po vítězném závodě osmnáctiletý Petr Hák. A přitom ještě než nastoupil na start sprintu, neměl od sebe velká očekávání.

„Při tréninku mi střelba moc nešla. Možná i díky tomu jsem si na sebe nedával nějaký tlak. Kvalita sněhu nebyla moc dobrá. Ale nám dobrým běžcům se jelo dobře,“ usmíval se spokojený závodník, který se řídí mottem: ,,Hladový vlk nejlépe honí.“

A v závodě předvedl velký hlad po úspěchu. Skvěle se mu dařilo na střelnici i na trati. „Vyšlo mi úplně všechno. Takhle jsem nestřílel celou sezonu. Nic jsem od sebe od začátku neočekával před startem. Normální závod na konci sezony. Říkal jsem si, že nějak to odjedu, a nakonec to vyšlo.“

Cílem projel s náskokem více než 24 sekund na druhého Itala Mattia Piller Hofera a třetího Lou Thieventa z Francie. Po závodě pak poděkoval nejen svým rodičům. „Zlato patří rodičům a mému trenérovi Jindrovi Šikolovi. Celou sezonu mě vedl k tomuto výsledku,“ dodal Hák, jehož ještě čeká ne EYOF ve Vuokatti individuální závod a štafety.

V závodě dívek na 6 kilometrů se blýskla Kateřina Gotvaldová, která vybojovala desátou příčku.

Novinky z českého týmu na EYOF 2022 sledujte na webu olympijskytym.cz, sociálních sítích ČOT a stáhněte si i aplikaci, ať vám nic důležitého neunikne.

líbil se ti článek?