Olympijský dům otevřel své brány ve Špindlerově Mlýně

ODM 2023
ODM 2023
3 Minuty čtení
3 Minuty čtení

Račte dále! Během Olympiády dětí a mládeže se proměnil hotel VZ Volareza v Bedřichově v Olympijský dům. Slavnostně byl otevřen v neděli 22. ledna a můžete ho navštěvovat denně do čtvrtka 26. ledna. Na co se můžete v Olympijském domě těšit?

Po závodech zábava. Mladí sportovci, ale i široká veřejnost mohou v Bedřichově navštěvovat Olympijský dům, který nabízí skvělé vyžití. Olympijská vítězka Eva Samková měla čest společně s předsedou ČOV Jiřím Kejvalem, místopředsedou ČOV Filipem Šumanem, hejtmanem Královehradeckého kraje Martinem Červíčkem a náměstkyní ministra školství Martinou Běťákovou slavnostně otevřít právě Olympijský dům.

„Na správné olympiádě musí být i Olympijský dům, kde se společné sledují úspěchy sportovců a tráví zde volné chvíle. Olympijský dům je nedílnou součástí i Olympiády dětí a mládeže,“ řekl Jiří Kejval, předseda Českého olympijského výboru.

Myslete na to, že během následujících dní vytváříte mladým sportovcům vzpomínky, které budou mít na celý život.

Hejtman Královehradeckého kraje Martin Červíček byl z Olympijského domu nadšený. „Přeji si, aby si návštěvníci užili všechny atrakce, které jsou zde připraveny. Doufám, že se tu budou hojně setkávat a vytvoří se tady i mnoho přátelství.“

Pro trenéry a vedoucí krajských výprav měla důležitý vzkaz náměstkyně ministerstva školství Martina Běťáková. „Myslete na to, že během následujících dní vytváříte mladým sportovcům vzpomínky, které budou mít na celý život. Tak ať jsou co nejhezčí.“

A co čeká na návštěvníky v Olympijském domě? Venkovní laserová biatlonová střelnice, trenažery simulující různé sporty nebo díky virtuální realitě si můžete se SAZKOU zažít koulovačku v suchém triku. S ČEZem zase prozkoumat nejstřeženější místa Jaderné elektrárny Dukovany. V TOYOTA zóně naskočíte na vlnu adrenalinu na balance boardech, ale užijete si také zábavu na herních konzolích.

Na Stěně šampionů od VINCI Construction CS si přečtete jména všech medailistů a při tom budete relaxovat ve stylové chillout zóně. V koutku Kinder Joy of Moving si zahrajete fotbálek či stolní tenis, nebo si uděláte vlastní fotku na památku. A až si budete chtít dobít baterky telefonu i svoje, zamiřte do odpočinkového koutku ČEPS.

Součástí Olympijského domu je i Olympijská zóna EDA, kde se určitě zdržíte a něco si i odnesete! V zóně budou také pro děti k dispozici aktivity KOH-I-NOOR HARDTMUTH v podobě pastelek, omalovánek a vystřihovánek. Zakoupit si můžete i oblečení z olympijské kolekce od ALPINE PRO, která má v Olympijském domě také svůj stánek.

A jelikož ODM slaví 20. narozeniny, najdete v Olympijském domě rovněž speciální výstavu mapující všechny ročníky této největší multisportovní akce u nás. Vůbec poprvé můžete navštívit v Olympijském domě i kino, kde se budou každý den vysílat sportovní klání z ODM na ČT sport. Od pondělí do středy pak od 20 hodin proběhnou tematické večery a debaty se zajímavými hosty.

Program Olympijského kina

Pondělí 23. ledna

09:15–17:00 - Vysílání ČT sport z ODM

20:00 - Trenérské Dialogy s hokejisty Václavem Varaďou a Patrikem Eliášem

Úterý 24. ledna

09:00–16:00 - Vysílání ČT sport z ODM

16:00–18:30 - Beseda s olympijskou vítězkou cukrářské soutěže spojená s tvořivými sladkými dílničkami

20:00 - Speciální večer 20 let ODM: Co mi dal sport s youtuberem Mikýřem a snowboardistou Kubou Hronešem

Středa 25. ledna

08:45–17:30 - Vysílání ČT sport z ODM

20:00 - Olympijské hry očima komentátora Roberta Záruby a fotografky Báry Reichové 

Čtvrtek 26. ledna

08:45–18:00 - Vysílání ČT sport z ODM

líbil se ti článek?