Zlaté holky! České hokejistky ovládly EYOF a navázaly na úspěch hokejistů

EYOWF 2022
EYOWF 2022
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Jsou šampionky! České hokejistky do 18 let ovládly turnaj Evropského olympijského festivalu mládeže (EYOF) ve Vuokatti, když ve finále porazily Švédky 2:1 po samostatných nájezdech. Hokejové zlato na předcházející zimní edici EYOF v Sarajevu 2019 vyhráli čeští hokejisté.

Tenhle turnaj doslova zvládly na jedničku. České hokejistky v prvním utkání Evropského olympijského festivalu mládeže porazily Švýcarky 4:1. Sebemenší problém jim nedělaly ve druhém utkání ani Maďarky, které porazily 4:0.

Jako vítězky skupiny tak postoupily do finále, kde je čekaly Švédky. Češky vedly od 14. minuty, kdy se prosadila Adéla Šapovalivová. Bravurně si v brance počínala brankářka Michaela Hesová, která nestačila pouze na Olivii Sohrenerovou, která vyrovnala v 51. minutě na 1:1.

Zápas šel nakonec do prodloužení, v němž gól nepadl. O vítězkách hokejového turnaje na Olympijském festivalu mládeže tak musely rozhodnout až samostatné nájezdy. Ani jedné z pěti Švédek se nepodařilo překonat brankářku Hesovou. Naopak ve čtvrté sérii se prosadila Zikmunda Mazancová a české hokejistky mohly slavit zlato.

„Mám úplně obrovskou radost. To nejde ani popsat. Stála jsem na modré čáře a chtěla jsem řvát naši hymnu. Holky předvedly neskutečný výkon,“ radovala se po finále brankářka Michaela Hesová, která byla vyhlášena nejlepší hráčkou utkání.

Lener: Mužský hokej má trochu krizi, ženský je na vzestupu
(22:40)

  

líbil se ti článek?