Čtvrtý den EYOF a pátá medaile pro Česko. Zářil Hroneš i biatlonistky

EYOWF 2022
EYOWF 2022
2 Minuty čtení
2 Minuty čtení

Tahle medailová jízda nekončí! I čtvrtý den Evropského olympijského festivalu mládeže ve Vuokatti získala česká výprava cenný kov. Snowboardista Jakub Hroneš vyhrál den po stříbrném Big Airu závod ve slopestylu. Dařilo se i českým biatlonistkám. Hned tři skončily v nejlepší desítce ve vytrvalostním závodě.

Jako první ve čtvrtek naskočila do závodu skokanka na lyžích Klára Ulrichová. Letos už startovala na olympijských hrách v Pekingu a patřila tak k nejzkušenějším dívkám ve startovní listině. Ve zkušebním kole předvedla pátý nejdelší skok. Skvělé dva skoky předvedla nakonec i v závodě a bylo z toho celkové 6. místo.

Takhle výkon sedmnáctileté české skokanky zhodnotil trenér Jakub Jiroutek. ⤵️ 

Odpoledne čekal české skokany týmový závod, ve kterém skončily na desátém místě.

Ve vytrvalostním závodě na 10 kilometrů se dařilo biatlonistkám. Hned tři Češky skončily v nejlepší desítce. 👇 

Třikrát v TOP10! ❤️ Biatlonistky zářily ve vytrvalostním závodě na mládežnické olympiádě ve Finsku. 4️⃣. Kateřina...

Zveřejnil(a) Český olympijský tým dne Čtvrtek 24. března 2022

Z biatlonistů byli ve čtvrtek nejlepší v závodě na 12,5 kilometru na děleném 18. místě Daniel Malušek a Jan Gregor. Jedenatřicátý dojel do cíle Petr Hák a na 42. místě skončil Ondřej Jiránek.

Čeští běžci na lyžích dnes závodili ve sprintech volnou technikou. Šest jich postoupilo do čtvrtfinále. Nejlepší byli třináctý Jiří Tuž a čtrnáctá Nela Půbalová.

Druhý závodní den měli na programu krasobruslaři. Vlajkonoška české výpravy ve Vuokatti Michaela Vrašťáková skončila po volné jízdě na celkovém 15. místě.

Na svazích ve Vuokatti se dařilo i českým alpským lyžařům a bylo z toho pěkné 8. místo. 👇

TOP OSMIČKA na EYOF 2022 Vuokatti🙏🇨🇿 Tým ve složení Celine Sommerová , Linda Trejbalová, Marek Müller (M-Algo team) a...

Zveřejnil(a) Alpské lyžování dne Čtvrtek 24. března 2022

Závěrečnou zlatou tečkou čtvrtečního dne bylo vítězství snowboardisty Jakuba Hroneše v disciplíně slopestyle. O to už o den dříve bral stříbro z Big Air. „Mám velkou radost po včerejším Big Air jsem věděl, že je určitě ještě nějaké místo, kam to posouvat. Jsem rád, že se mi to povedlo i v takovýchto těžkých podmínkách, kdy strašně foukalo a bylo to ledové,“ řekl po závodě nadšený vítěz.

Zlaté mohou být v pátek i české hokejistky do osmnácti let. Ve finále se utkají od 12 hodin se Švédkami a jejích zápas můžete živě sledovat na EYOF.TV.

Novinky z českého týmu na EYOF 2022 sledujte na webu olympijskytym.cz, sociálních sítích ČOT a stáhněte si i aplikaci, ať vám nic důležitého neunikne.

líbil se ti článek?