Zářila nadšením. Olympijská vítězka vzala na skif nadějnou závodnici

Olympijská nadace
Olympijská nadace
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Česká olympijská nadace pokračovala v plnění dětských snů i v rámci Olympijských festivalů. Tentokrát se štěstí usmálo na Ivu, která se tak mohla setkat s naší nejúspěšnější skifařkou Mirkou Topinkovou Knapkovou.

Iva žije společně s maminkou a bratrem Filipem v Brně. Její otec se na chodu domácnosti podílí pouze v rámci vyživovací povinnosti. S Ivou a Filipem netráví čas a ani nepřispívá na sport či zájmy svých dětí. Proto se maminka Ivy obrátila už před pěti lety na Českou olympijskou nadaci, která umožnila Ivě pokračovat ve vysněném sportu - veslování.

Veslování se Iva intenzivně věnuje již osm let. V minulém roce jí však překazila tréninky probíhající pandemie a nástup na vysokou školu. Iva se ale oblíbeného sportu nevzdala a trénuje alespoň ve volných chvílích.

Díky České olympijské nadace se mladé studentce naskytla možnost zatrénovat si s olympijskou vítězkou z Londýna 2012 Mirkou Topinkovou Knapkovou, která ukončila sportovní kariéru minulý rok na jaře. Úspašná skifařka se po delší době dostala na vodu, kde si zavzpomínala na tréninky i závody.

Nadšená Iva vůbec nečekala, že by se jí někdy mohl splnit sen a zatrénovala si s olympijskou šampionkou. Po příjezdu se obě skifařky seznámily, popovídaly si o sportu i o studiu na vysoké škole a následně se přesunuly do šatny. Iva pak Mirce ukázala, na jaký typ rozcvičení je zvyklá a Mirka se s úsměvem zapojila do všeho, co trénovala Ivča.

Pak si došly vybrat skif a vypravily se na vodu. Jakmile nasedly do lodě, párkrát zaveslovaly a zmizely z dohledu. „S Mirkou se mi jelo krásně, jen jsem občas měla pocit, že jí to kazím“, hlásila smějící se Iva po návratu na břeh. Mirka ji však ujistila, že to tak vůbec nebylo a že si trénink užila. Jak to oběma sportovkyním šlo se můžete přesvědčit i v reportáži Minut z Olympijských festivalů České televize.

líbil se ti článek?