Vyhraj výlet na ODM či trénink s olympionikem!

Olympiáda dětí a mládeže
2 Minuty čtení

Olympiáda dětí a mládeže začne sice až 26. června, už v dubnu se ale mohou zapojit školy Olomouckého kraje do soutěžního programu Českého olympijského výboru. Pro všechny ostatní školy v republice jsou připraveny speciální podklady do vyučování. „Chceme zprostředkovat zážitky s olympijskou tématikou žákům základních škol a víceletých gymnázií, motivovat je k fandění svých reprezentantů na Olympiádě dětí a mládeže, a posilovat či probudit v mladých zájem o sport,“ říká místopředseda Českého olympijského výboru Filip Šuman.

8 výletů, 7 tréninků s olympioniky a výtvarné potřeby za 60 000 Kč

Zapojením do doprovodného programu a plněním úkolů získají žáci i učitelé nejen zajímavé materiály pro výuku, ale mohou také vyhrát atraktivní ceny. Zapojit se mohou jen základní školy Olomouckého kraje, který Olympiádu dětí a mládeže spoluorganizuje. Informace obdrží všichni ředitelé škol a jsou k dispozici i v záložce vzdělávání.

„Budu rád, když se do doprovodného programu zapojí co nejvíce škol a tím pádem i dětí z Olomouckého kraje. Právě na ně totiž cílíme především i prostřednictvím našich dotačních programů. Podporu pohybu a sportovních aktivit totiž považujeme za jednu z priorit,“ uvádí Michal Zácha, náměstek hejtmana Olomouckého kraje pro oblast sportu.

Podporu pohybu a sportovních aktivit považujeme za jednu z priorit.

Soutěží se o osm zájezdů na Olympiádu dětí a mládeže, sedm sportovních tréninků s olympioniky přímo ve škole a o výtvarné potřeby od firmy KOH-I-NOOR HARDTMUTH v hodnotě 60 tisíc korun. Materiály do výuky mohou využít všichni učitelé z celé republiky. Podklady pro pět vyučovacích hodin obsahují nejen faktické informace, ale také pohybové, tvořivé a vědomostní aktivity. Zpracovány jsou například olympijské hodnoty jako je fair play, udržitelnost ve sportu či historie olympismu. Lze s nimi tedy pracovat ve více předmětech. Vše je volně ke stažení na webu v záložce vzdělávání.

Sportuj, fandi a vyhraj!

Doprovodný program pro školy má dvě části a není nutné splnit obě. Ve výzvě Sportuj a vyhraj mají žáci společně s učitelem připravit nejlepší hodinu tělesné výchovy a natočit nejoblíbenější či nejbláznivější cvik. Vybere se sedm nejzajímavějších videí a žáci získají olympijský trénink ve své škole za účasti nejen známého sportovce, ale přiletí se na ně podívat i maskot Olda.

Druhá výzva s názvem Fandi a vyhraj zapojuje kreativní stránku dětí. Cílem je vyrobit nejlepší fandící nástroj. Fantazii se meze nekladou a plusové body získají fandítka obsahující logo či barvy akce. Dvacet nejlepších prací bude vystaveno v Olympijském domě během ODM a osm vítězných tříd získá zájezd na Olympiádu dětí a mládeže plný skvělé zábavy. Dalších deset škol podle nejlepších prací, bude odměněno balíčky výtvarných potřeb.

Přesné zadání a pravidla soutěže jsou ZDE.

líbil se ti článek?