Už zbývá jen poslední krok a Evropské hry v roce 2027 bude hostit Istanbul

Evropské hry 2027
Evropské hry 2027
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Výkonný výbor Evropských olympijských výborů na zasedání konaném 20. března jednomyslně přidělil pořádání 4. ročníku Evropských her v roce 2027 Istanbulu.

„Je to skvělá zpráva jak pro evropské sportovce, tak pro město. Istanbul a Turecko jsou již dlouho dobrými přáteli mezinárodního sportu, přičemž Istanbul vetkl sport do struktury každodenního života ve prospěch svých občanů. Víme, že to bude perfektní místo, kde v roce 2027 budou moci nejlepší evropští sportovci zazářit,“ řekl Spyros Capralos, předseda Evropských olympijských výborů.

Sportovní ředitel Peter Brüll předložil výkonnému výboru podrobnou hodnotící zprávu. Experti, kteří navštívili Istanbul, se zabývali všemi aspekty schopností města pořádat hry, včetně míst konání, dopravy, bezpečnosti, ubytování a zázemí pro sportovce.

Tolik medailí jsme nikdy neměli! 🔥 AFTERMOVIE z Evropských her 2023.
(2:46)

V návaznosti na úspěch Evropských her v Krakově 2023 bude ještě vyšší podíl sportovních soutěží, jež budou sloužit jako kvalifikace pro olympijské hry v Los Angeles 2028.

Rozhodnutí výkonného výboru bude předloženo valné hromadě Evropských olympijských výborů v červnu v Bukurešti ke konečnému schválení a podpisu příslušných smluv.

líbil se ti článek?