Tohle jsou NEJ rekordní české výpravy na Evropských hrách v Krakově

Evropské hry 2023
Evropské hry 2023
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Přesně 246 českých sportovců vypravil Český olympijský tým na Evropské hry v Krakově. Jde historicky o naší nejpočetnější výpravu. Pojďme se podívat na další nej téhle reprezentační party.

Tušíte, kdo je nejvyšší, nejlehčí či nejstarší z početné české výpravy, která odcestovala do Polska na třetí Evropské hry? Že ne? Tak se na to pojďme podívat.

Nejmladším členem týmu je čtrnáctiletá skokanka do vody Tereza Jelínková, která letos v listopadu oslaví patnácté narozeniny. Pro porovnání nejstarším reprezentantem je zkušený matador střelec Martin Strnad, který v srpnu oslaví devětačtyřicáté narozeniny. Rozdíl mezi oběma sportovci je tak 34 let.

Doslova nejtěžší vahou mezi českými reprezentanty v Polsku je boxer Martin Pinc, který uvedl, že váží 130 kilogramů. A pokud hledáme nejlehčí osobu ve výpravě, tak je to již zmíněná skokanka do Vody Tereze Jelínková se 42 kilogramy.

Královna BMX Iveta Miculyčová 👸🏻– Co říká na vítězství na Evropských hrách?
(2:09)

Přestože je ve výpravě tým basketbalistů, tak mezi nimi nejvyšší personu nenajdete. Největším čahounem je totiž sportovní střelec František Smetana měřící 201 centimetrů. Druhý je s rovnými dvěma metry jezdec Freestyle BMX Martin Habada a třetí basketbalista Kevin Týml s výškou 199 centimetrů.

A kdo je naopak nejmenší ze všech 246 českých sportovců na Evropských hrách? Je to ragbistka Petra Vacková, která měří 155 centimetrů.

A kde našim sportovcům soutěžícím na Evropských hrách můžete fandit? Mrkněte se sem 👇 

líbil se ti článek?