Neporazitelný král Martin Fuksa ovládl Evropské hry rozdílem třídy

Evropské hry 2023
Evropské hry 2023
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Sbírka je kompletní! Po bronzu a stříbru z Evropských her v Baku 2015 rychlostní kanoista Martin Fuksa vybojoval zlato v Krakově na oblíbené pětistovce, kterou na mistrovství Evropy neprohrál už od roku 2013. „Nechápal jsem to. Nevěřil jsem, že to bude dneska až takhle jednoduchý,“ smál se v cíli zlatý Fuksa, který zvítězil s luxusním náskokem skoro 9 desetin.

Od začátku měl jasný cíl. Konečně vyhrát Evropské hry. „Když jsem se dozvěděl, že bude závod na 500 metrů na Evropských hrách, tak jsem si dal do hlavy, že to vyhraju, protože mi zlato ve sbírce chybělo,“ řekl Fuksa.

Ve finále pak zvolil vítěznou taktiku a od poloviny závodu nedal soupeřům šanci. „Od úvodu jsem jel s nimi a šetřil síly na závěr. Pak jsem zabral, a když jsme pár metrů před cílem viděl, že to dopadne, tak jsem se v duchu usmíval. Rozdílem třídy jsem porazil nejlepší soupeře. Ani mě ten závod nebolel jako včerejší rozjížďka,“ prozradil šťastný Fuksa, který v cíli zaťal pěst a po 8 letech vystoupal na stupně vítězů na Evropských hrách. Tentokrát však na nejvyšší stupínek.

Co udělá se svou zlatou medailí? „Bude to fajn dekorace na moji zeď u rodičů v pokojíčku,“ řekl Fuksa, jehož nečekají žádné velké oslavy. „Ty budou až po sezoně. Dnešek si užiju, pak si po návratu domů chvíli užiju i rodinu a hned v pondělí jedu na soustředění do Livigna a tam začnu makat na mistrovství světa.“

12 titulů mistra Evropy? 🤯 Martin Fuksa bere zlato! 🥇
líbil se ti článek?