Sportovní organizátoři se nevzdávají! Individuální online závody jsou fenomén

Sport
Sport
2 Minuty čtení
2 Minuty čtení

Když nemůžete společně závodit, můžete se poměřit s ostatními alespoň díky moderním technologiím. Čím dál častěji si profesionální i amatérští sportovci zpříjemňují pohyb virtuálními závody. Slouží to jako skvělá příprava na opravdové závody a hlavně si užíváte závodní atmosféru, která nám všem už dlouho chybí.

Nejnovější sérii online závodu připravila Česká triatlonová asociace. Výzva Virtual Czechtriseries se skládá z běhu a duatlonu (běh-kolo-běh). Určená je jak pro začátečníky či zkušenější amatéry, tak i pro elitní závodníky.

Virtuální soutěž začíná již tento pátek! Od 16. do 18. dubna se uskuteční sprint duatlon, od 30. dubna do 2. května krátký duatlon, od 3. do 16. května je na programu běžecká výzva. Každý si volí svou trať individuálně. Můžete běžet v kopcích i po rovině, v terénu i na tartanu.

Cyklistickou část můžete absolvovat na silnici, v lese i na trenažéru. Je také na vás, zda absolvujete při duatlonu všechny tři části bezprostředně za sebou nebo zda si je rozdělíte do celého víkendu: v pátek první běh, v sobotu kolo, v neděli druhý běh.

Díky tomu je účast dostupnější i pro začátečníky, které sice kombinace více disciplín láká, ale zatím si na ni netroufnou. Jak závody fungují? Zdarma se registrujete na virtualczechtriseries.cz a kdekoliv na světě absolvujete vybranou trať.

Následně prostřednictvím webu nahrajete důkaz o svém výkonu (např. printscreen z aplikace Garmin Connect nebo některé mobilní aplikace). Po kontrole výsledků budete připsáni do výsledkové listiny, po jejím uzavření pak obdržíte diplom a bude vám zaslána finisherská medaile, pokud si ji objednáte.

Tak hurá do toho! Užijte si závodní atmosféru a otestujte svou formu, ať vás pak nezaskočí návrat k reálným závodům.

Jakých virtuálních závodů jste se už mohli zúčastnit?

ČEZ Jizerská padesátka

Legendární běh na lyžích byl letos kvůli pandemii otevřen pouze pro vrcholové sportovce. I přesto jste mohli s ostatními závodit v bílé stopě. Na start 54. ročníku ČEZ Jizerské 50 se bylo možné postavit skoro po celý únor. Účastníci virtuálního závodu od pořadatelů obdrželi startovní balíček. Až domů běžkařům dorazila křišťálová medaile, startovní číslo, pamětní medaile a mnoho dalších dárků. Závodilo se individuálně po celé republice a alespoň na dálku spolu soutěžilo tisíce běžců na lyžích.

Běhej lesy

Oblíbená série běžeckých závodů v nejkrásnějších lesních oblastech po celé České republice motivuje běžce k individuálním virtuálním závodům. Pořadatelé chystají pravidelné výzvy, tipy i lákavé soutěže. A běhání v lesích prý podle odborníků prodlužuje život.

T-Mobile Olympijský běh

V loňském roce se prestižní závod uskutečnil na 90 místech po celém Česku. Závodit jste mohli ale i individuálně kdekoliv a kdykoliv i před oficiálním závodem. Následně jste si pak přes internetovou aplikaci mohli stáhnout virtuální medaili s vlastním jménem, kterou jste mohli pořídit za 50 korun. Celá částka pak putovala na konto České olympijské nadace, jež finančně přispívá na sportování dětí ze sociálně znevýhodněných rodin. Letos se T-Mobile Olympijský běh plánuje na 23. června.

Odznak všestrannosti Sazka Olympijského víceboje

Projekt se od loňského roku otevřel široké veřejnosti. Stačí se zaregistrovat na webových stránkách, splnit disciplíny Odznaku všestrannosti a následně své výkony můžete porovnávat například i se skutečnými olympioniky, kteří se do akce také zapojili. Navíc se soutěží i o hodnotné ceny.

líbil se ti článek?