Šije a plete celé Česko! Podívejte se, kde všude se vyrábí nová olympijská kolekce

Peking 2022
Peking 2022
2 Minuty čtení
2 Minuty čtení

Poprvé od roku 1968 budou mít čeští olympionici zásadní a nejviditelnější součásti kolekce vyrobené v České republice. Pojďte se podívat kde, a jak vzniká kolekce pro zimní hry v Pekingu 2022.

Společnost ALPINE PRO obléká české olympioniky už od roku 2009 a neustále vylepšuje a vyvíjí své produkty. „Jsme česká společnost. Už 25 let tady vzniká veškerý design, vývoj a know how našich výrobků. Zvláště hrdí jsme na to, že to nejlepší z olympijské kolekce to jest nanomembránovou bundu, kalhoty a Rašovku jsme vyrobili v České republice,“ říká Václav Hrbek, zakladatel ALPINE PRO.

První součást kolekce byla odhalena 8. listopadu, a to nová Raškovka 2.0, která se vyrábí v Třebíči. „V naší rodinné firmě se vyrábějící pletené čepice, šály a rukavice. Nyní pracujeme na Raškovce pro Český olympijský výbor a produkce nám zabere 6 měsíců,“ prozrazuje Michal Uhlíř.

Další část kolekce bude představena do tří týdnů, ale už teď vám prozradíme, kde všude se na ní pracuje a jak vzniká. Kromě Raškovky upoutá brzy vaši pozornost i nano bunda.

„V roce 2004 vznikl průmyslový stroj na výrobu nano vláken. Vymyslel ho pan profesor Jirsák. Výhodou této nanomembrány je odvod vlhkosti od těla. Vývoj trval kolem tří až čtyř let. Následně vznikl patent a získali jsme i investora a průmyslového partnera,“ uvádí Roman Knížek z Technické univerzity v Liberci. „Velice nás těší, že náš produkt, tedy bunda, bude nošen našimi olympioniky v Pekingu,“ říká Knížek z katedry hodnocení textilií.

Z Liberce se přesouváme na Moravu. V šicí dílně ve Valašském Meziříčí se šijí oděvy pro české olympioniky pro únorové hry. A na Moravě se vyrábí i nano oblečení. Tentokrát o kus dál v Příboru ve výrobním závodě.

„Jsme ryze česká společnost, která se zabývá výrobou sportovního, outdoorového a firemního oblečení. Našim smyslem je udržet práci v českých rukách. Poměrně se nám to daří a nyní zpracováváme zajímavou zakázku pro české olympioniky pro zimní hry v roce 2022. Kolekce se skládá ze 70 dílů Jednotlivé švy se lepí a trvá to 12 hodin,“ odhaluje jednatelka společnosti Marie Vantuchová.

Těšte se tedy na odhalení olympijské kolekce pro zimní hry v Pekingu s heslem Made in Czech Republic. Zatím si můžete udělat radost novou Raškovkou. Mrkněte se s námi na ni hned teď na 👉 WWW.RASKOVKA.CZ!

 
líbil se ti článek?