Šestá placka pro Česko! Stříbro vybojovali biatlonisté ve smíšené štafetě

EYOWF 2022
EYOWF 2022
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Jsou skvělí! Čeští biatlonisté ve svém závěrečném závodě na Evropském olympijském festivalu mládeže ve Vuokatti vybojovali stříbrné medaile ve smíšených štafetách na 4x 6 kilometru. Z cenného kovu se raduje čtveřice Kateřina Pavlů, Kateřina Gotvaldová, Daniel Malušek a Petr Hák, který už má z Finska zlato ze sprintu na 7,5 kilometru.

V závodě, do kterého se přihlásilo 16 reprezentací, Češi od začátku až do konce bojovali o medaile. Během čtyřiceti ran pouze pětkrát dobíjeli. Lepší nakonec byli pouze Francouzi. Za českým týmem pak skončilo na 3. místě Polsko.

„Dnes to byl na trati od všech až profesorský výkon. Vsadili jsem na jistotu, vybrali jsem s Honzou Burianem závodníky, kteří ukazovali tady i v průběhu sezóny konstantní výkonnost. Chtěl jsem po nich jediné, aby dělali biatlon a přesně to předvedli. Zaslouženě se tak mohou těšit z medaile,“ řekl po závodě trenér Marian Málek pro biatlon.cz.

Kouč biatlonistů byl po stříbrném úspěchu ve smíšené štafetě naměkko. „Jsem dojatý. Opravdu jsem dojatý, a to nejen z toho výkonu a výsledku, ale z celé té party, kterou tady máme. Z podpory, kterou dnes ukázali ti, kteří nebyli v nominaci. Všichni se tady během pobytu skamarádili, hecovali se a přáli si. Jsem moc rád, že jsem u toho mohl být a prožít to s nimi.“

Novinky z českého týmu na EYOF 2022 sledujte na webu olympijskytym.cz, sociálních sítích ČOT a stáhněte si i aplikaci, ať vám nic důležitého neunikne.

líbil se ti článek?