Rozjeď to breakingem! Startuje druhá fáze školního programu

ODM 2024
ODM 2024
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Maskot už své jméno zná, teď je na řadě pořádně se rozhýbat. Se začátkem nového roku startuje také druhá fáze školního programu pro základní a střední školy Jihočeského kraje. Cílem této výzvy je vymyslet krátký tanec s prvky breakingu. Ten nejlepší se pak stane základem pro DAP – oficiální fandící taneček ODM 2024. Čas mají zapojené školy do konce února. Už máš svoji choreografii?

Taneční styl smíšený s prvky akrobacie vznikl v 70. letech minulého století v chudých amerických čtvrtích a dlouhou dobu patřil spíše mezi undergroundovou zábavu. To už je však minulostí. Pro rok 2024 byl zařazen na program olympijských her v Paříži a svým způsobem nebude chybět ani v Jihočeském kraji.

Jaká jsou pravidla? Tancovat může celá třída nebo malá skupinka a zbytek spolužáků se postará o skvělou atmosféru. Video může být dlouhé maximálně minutu. S krátkým popisem ho zašlete na e-mail pavlinsky@olympic.cz. Komise bude hodnotit nápad, provedení a zapojení prvků breakingu.

Vítězný taneček do profesionální podoby dotáhne značka Kinder Joy of Moving. V průběhu ODM pak bude doprovázet fandění na tribunách, stane se nedílnou součástí oslav skvělých výkonů a v průběhu pěti dnů podpoří olympijskou atmosféru a vryje se do paměti fanouškům, mladým sportovcům, ale i trenérům a dalším. Mimo vítěze pak pěti nejlepším třídám navíc přispějeme na dopravu, aby mohly přijet fandit a zatancovat si přímo na ODM 2024 v Českých Budějovicích či dalších olympijských městech.

líbil se ti článek?