Pronikněte do úchvatného světa cyklistiky díky výstavě Pelotonie

Olympijská nadace
Olympijská nadace
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Krásu, ale i tvrdost profesionální cyklistiky můžete na vlastní oči vidět na výstavě s názvem „PELOTONIE, The best of Cycling Photography“, která se koná v Bořislavka Centru ve foyer sídla skupiny KKCG a veřejnosti bude přístupní až do konce srpna.

Přes 50 úžasných fotografií různých formátů pořízených na nejprestižnějších cyklistických závodech čeká na návštěvníky výstavy. Snímky pořídily tři čeští přední sportovní fotografové Markéta Navrátilová, Barbora Reichová a Jan Brychta. „Cyklistika má jeden z nejkrásnějších ‚stadionů‘, které si umíte představit. Každý den jiný, s jinými kulisami, diváky a v jiných souvislostech,“ popisuje Markéta Navrátilová, která na Bořislavku přivezla výběr z pětadvaceti ročníků Tour de France a dalších cyklistických závodů po celém světě.

Pokud vás některý z cyklistických snímků natolik okouzlí, že ho bude chtít mít doma, bude možné si ho i zakoupit v internetové aukci. Výtěžek z prodeje vystavených fotografií je určen na podporu mladých sportovců ze znevýhodněných rodin, kterým pomáhá Česká olympijská nadace. Část peněz půjde na nákup nového handbiku pro sportovce a tetraplegika Luďka Švástu.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Czech Tour (@czechtour_cycling)

Atmosféru výstavy Pelotonie doplní i speciální závodní kolo prestižního italského výrobce Colnago, typ C64 Gold Private Edition, kterých vzniklo pouze 64. V Evropě skončily pouze tři z nich a jedno bude právě na Bořislavce. A co je na něm speciálního? Design s detaily z 24karátového zlata.

Výstava se koná při příležitosti největšího tuzemského silničního etapového závodu Czech Tour, který se pojede od 27. do 30. července v Jeseníkách. Sazka je výrazným podporovatelem českého sportu a pomáhá současným i budoucím šampionům v plnění jejich snů.

V posledních letech Sazka významně vstoupila do cyklistiky a stala se generálním partnerem závodu Czech Tour, se kterým má velké plány. Závod chce posunout až do kategorie World Tour a zařadit ho tak mezi nejprestižnější závody na světě.

líbil se ti článek?