Překvapení na kurtu. Plíšková trénovala s tenistkou podporovanou Českou olympijskou nadací

Olympijská nadace
Olympijská nadace
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Ani za deštivého počasí nevynechala tenisový trénink. A vyplatilo se jí to. Čtrnáctiletá Kristýna podporovaná Českou olympijskou nadací se na kurtu klubu Eden v Hradci Králové zahřívala a připravovala na lekci se svým trenérem. Pak ale přišel šok! Nadějnou hráčku svou přítomností příjemně překvapila profesionální tenistka Kristýna Plíšková. Co se pak odehrálo?

Oči se jí rozzářily a neměla slov. Kristýna se sešla se svým vzorem Kristýnou Plíškovou. „Jsem ready si zahrát, tak pojď,“ vyzvala bývalá pětatřicátá hráčka žebříčku WTA nadšenou žákyni 8. třídy základní školy. „Já vás tak moc ráda vidím,“ vyhrkla dojatá mladá slečna.

Obě Kristýny spolu hrály hodinu, a přestože neustále lehce pršelo, výměny probíhaly ve svižném tempu. Během přestávek zkušenější Kristýna radila své mladší jmenovkyni. „Moc jsem se na to těšila. Nikdy předtím jsem nic podobného nedělala,“ prozradila Plíšková, když splnila Kristýně přání, aby si s ní zahrála.

Velké PŘEKVAPENÍ! 🤩 Mladá tenistka si zatrénovala s Kristýnou Plíškovou
(3:39)

„Kristýnka se učí velmi dobře a chtěla by být lékařkou. Odmalička je sportovně nadaná. Už jako dvouletá jezdila na kole bez koleček, lyžovala, bruslila a od pěti let hraje tenis. Kvůli financím nemohla hrát, ale teď díky České olympijské nadaci opět hraje, a to už třetím rokem,“ řekla paní Hana, maminka mladé tenistky.

„Trénink s Kristýnou se povedl, akorát nám nevyšlo počasí. Doufám, že jí to pomůže v její kariéře,“ usmívala se Kristýna Plíšková, která své následovnici předala tenisový bag, v němž bylo ještě několik překvapení. Kromě tenisové rakety čekala na Kristýnu i pozvánka na kemp Plíšková Tennis Academy, který v létě tradičně pořádají Kristýna se sestrou Karolínou.

„Kristýna Plíšková mi přijde hodně sympatická. Když ji sleduji na sociálních sítích, tak je velice příjemná i k dětem. A samozřejmě dobře hraje tenis. Moc se na jejich kemp těším,“ radovala se Kristýnka.

Setkání se uskutečnilo díky Nadačnímu fondu Karolíny Plíškové a České olympijské nadaci. Za zázemí děkujeme Tenisovému klubu Eden v Hradci Králové.

líbil se ti článek?