„Olympijský maraton bude splněný sen. Táta má furt lepší osobák než já,“ směje se Moira Stewartová

Podcast
Podcast
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

2:25:36. Nejrychlejší maraton české ženské historie, splněný olympijský limit i velký sen. Sen, který vznikal v době, kdy se ještě styděla za to, že běhá. Pozvání do podcastu Přes Příkop přijala držitelka českých rekordů na 10 000 m, půlmaraton i maraton, Moira Stewartová.

Táta běžec, máma běžkyně. Měla Moira vybraný sport už od narození? Jaké byly její běžecké začátky? Proč se v úvodu kariéry styděla za to, že běhá? Kdy přišel zlom, který všechno změnil?

Na olympiádu do Tokia měla splněný limit, ale protože mohly jet jen tři Češky a ona byla čtvrtá, tak jí start na OH proklouzl mezi prsty. Bude Paříž odplata za Tokio? Jaký byl rekordní závod ve Valencii? Co říká na čas 2:25 hod? Jsou tam ještě nějaké rezervy? Jak bude vypadat olympijská trať v Paříži? Jaké novinky si organizátoři připravili? Proč se neustále zpřísňují olympijské limity?

Moiru už od začátku kariéry trénuje stejný trenér - Václav Janoušek. Jak moc důležitou roli hraje v tomhle příběhu? „Kecá” mu Moira do tréninkového plánu? Jaká je její týdenní kilometráž? Kam jezdí nejčastěji na soustředění? Nebo jaké je její oblíbené tréninkové místo?

Další díly podcastu Přes Příkop najdete ZDE.

líbil se ti článek?