Po závodech lítám s rýžovarem, triatlon je o eliminaci vlastních chyb, říká reprezentantka Zimovjanová

Podcast
Podcast
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Dlouho závodně plavala a občas si chodila zaběhat. Pak si ji vyhlédla Česká triatlonová asociace a nabídla jí, ať zkusí triatlon. Ona přijala a teď, po osmi letech od této chvíle, se může pochlubit první medailí ze Světového poháru. Pozvání do podcastu Přes Příkop přijala triatlonistka Tereza Zimovjanová.

Jaké byly její sportovní začátky? Proč nakonec vyhrál triatlon? Co jí dalo studium v Americe? Kudy vede cesta mezi nejlepší triatlonistky na světě? V jaké disciplíně se láme chleba? Co jí odlišuje od ostatních závodnic?

O Terce si hodně lidí myslelo, že velkých úspěchů dosáhne mnohem dřív. Věří na pravidlo 10 000 hodin? Co se jí honilo hlavou, když získala svou první medaili ze Světového poháru? Myslí si, že teď patří do světové špičky? Jak je na tom s kvalifikací na olympijské hry? Chtěla by někdy přejít na jiné distance, než jsou ty olympijské?

Kromě triatlonu jsme probrali také jídlo, studium, cestování a obecně Terčin život mimo sport. Prozradila nám, že si všude vozí vlastní rýžovar, baví ji přemýšlet, studovat a po triatlonu chce „pracovat mozkem.” Proč?

Další díly podcastu Přes Příkop najdete ZDE.

Tereza Zimovjanová
19. 12. 1995, Praha 4
Triatlon
líbil se ti článek?