„Syn mistrem světa? Nebyl to cíl. Investovat do snů dětí je lepší než nové auto,“ říká Perušič

Podcast
Podcast
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Místo dobrého auta investoval do zábavy svého syna. Nikdy nebylo cílem z něj udělat mistra světa, ale po nedávném beachvolejbalovém šampionátu se rodina Perušičových rozrostla o dalšího světového šampiona. Do podcastu Přes Příkop zavítal otec Ondřeje Perušiče, Boris.

Jaké byly prvotní pocity po vyhraném mistrovství světa? Jak vůbec úspěšná dvojka Perušič & Schweiner začala? Pochyboval někdy, zda jdou správnou cestou?

Cítí se jako ideový vůdce projektu? Kdy jim na jejich cestě bylo nejhůř? Nezvažovali po smolné olympiádě úplný konec? Jaké zažívali pocity v průběhu nedávného šampionátu? Co na to říkal Borisův otec, který získal beachvolejbalový titul v roce 1966? Radil jim? Jak velký je přínos zahraničního trenéra Tomatise? Je jejich projekt přenositelný?

Generace Perušičů je prorostlá volejbalem skrz naskrz. Hraje se doma krom volejbalu i něco jiného? Vsadili všechno na jednu kartu nebo jim záleželo i na vzdělání? Měl by nějakou dobrou radu pro ostatní rodiče jak přistoupit u dětí ke sportu? Jaké další sny si Boris chce ještě splnit?

Další díly podcastu Přes Příkop najdete ZDE.

Ondřej Perušič
26. 09. 1994, Praha
Plážový volejbal
líbil se ti článek?