„Ležel jsem v nemocnici a myslel si, že umřu. Největší úspěchy přišly až potom,“ říká šampion Bábek

Podcast
Podcast
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Po srážce s autem málem přišel o život. Měl otevřené zlomeniny, zástavu srdce a je velké štěstí, že vůbec přežil. Následně překvapil všechny doktory i trenéry, vrátil se na kolo, stal se silnějším než předtím a zažil fantastickou kariéru. Pozvání do podcastu Přes Příkop přijal vítěz Světového poháru, vicemistr světa a evropský šampion v dráhové cyklistice, Tomáš Bábek.

Jak začala jeho kariéra? Co se mu honilo hlavou, když poprvé v životě viděl velodrom? Jak těžká byla cesta do reprezentace? Proč se mu říkalo Phantom čtvrtých míst? Kdy přišel první velký úspěch?

V roce 2011 v přípravě na olympijské hry prošel Tomáš nejtěžší životní zkouškou a znovu se narodil. Jak se mu stala nehoda, po které málem zemřel? Byla to jeho chyba? Co cítil v komatu, když bojoval o život? Myslel si po probuzení, že se ještě někdy vrátí na kolo? Jaká byla reakce doktorů.

Nasedej a jedéém! 🚴‍♂️ ☢️ Podívej, jak to umí roztočit Tomáš Bábek

Moc lidí mu nevěřilo. Jenže on to nevzdal a o pět let později se stal světovou jedničkou. Následovala pozvánka do země, která je mekkou disciplíny Keirin a kam je extrémně těžké se dostat. V japonské lize jsou jezdci oblečeni jako dostihové koně, závodí na železných kolech a sází se na ně miliony korun…

Další díly podcastu Přes Příkop najdete ZDE.

 
líbil se ti článek?