Olympijské hry nonstop v uších. Poslouchejte stanice Radiožurnálu

Český rozhlas Radiožurnál
1 Minuta čtení

Nic vám neunikne. Během zimních olympijských her se můžete těšit na přímé přenosy a nejzajímavější momenty z Pekingu na Radiožurnálu a Radiožurnálu Sport. Co všechno je pro posluchače přichystáno?

V květnu 2021 byla spuštěna digitální rozhlasová stanice Radiožurnál Sport a během necelého roku už odvysílala olympijské hry v Tokiu, mistrovství Evropy ve fotbale či hokejové mistrovství světa. I letos se můžete těšit na pořádnou sportovní nadílku na stanici Radiožurnál Sport.

Od 4. února začínají zimní olympijské hry v Pekingu a posluchačům nic důležitého neunikne. „Přenosy z olympijských her vysíláme na hlavní stanici Radiožurnál a ještě na Radiožurnálu Sport. Na Radiožurnálu se ve vysílání zaměříme na velké závody a úspěchy českých sportovců a na hokejový turnaj mužů,“ prozrazuje Miroslav Bureš, vedoucí sportovní redakce Českého rozhlasu.

Zápasy českého týmu z hokejového turnaje půjdou na obou stanicích v přímém přenosu. Utkání ženského turnaje, na kterém se poprvé v historii představí české hokejistky, půjde v přímém přenosu na Radiožurnálu Sport a na Radiožurnálu budou z utkání vstupy.

Stejně jako při hrách v Tokiu bude Radiožurnál vysílat Olympijský magazín, který denně poběží od 16:30 do 17:30. „Budeme zvát zajímavé hosty a spojovat se s našimi reportéry v Pekingu,“ říká Bureš a odkrývá i sestavu bývalých úspěšných sportovců, kteří budou s Radiožurnálem během her spolupracovat jako experti.

„Máme v týmu olympijské medailisty. Martin Procházka bude rozebírat hokejová utkání. Šárka Strachová nám bude hodnotit lyžařské závody, Kateřina Neumannová běžecké lyžování a Ondřej Moravec biatlon.“

Dála na posluchače čekají exkluzivní rozhovory s hosty v Pekingu i v pražském studiu a brněnském Olympijském festivalu a především bezprostřední dojmy samotných sportovců.

líbil se ti článek?