Máme bronz! Snowboardistka Kreisingerová zazářila ve slopestylu

EYOF 2019
EYOF 2019
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Česká výprava slaví na Evropském olympijském festivalu mládeže v Sarajevu první medaili! Postarala se o ni snowboardistka Marie Kreisingerová, která v disciplíně slopestyle získala parádní bronz.

Olympijskému zápolení nepřálo počasí. Husté sněžení boj o cenné kovy posunulo. „Byl to docela dobrý závod. Jen se nejelo semifinále, protože nám den předtím soutěž kvůli špatnému počasí zrušili. Z kvalifikace se proto postupovalo rovnou do finále, kde se nás o medaili utkalo šest,“ vysvětluje patnáctiletá naděje z Karlovarska.

Dál, výš a líp

Trať nebyla nikterak složitá a tak rozhodovaly detaily. „Čekali jsme ji úplně jinou. Byla taková malá, krátká a zajímavě jednoduchá. Zábradlí bylo blízko k sobě, na skok zase nebyla rychlost, navíc velký skok tam byl jen jeden,“ hodnotí kouč Daniel Kašpar.

„Takže rozhodovalo, kdo doletí dál, výš, líp chytne prkno. Triky měly holky dost podobné.“

Kreisingerová se na svém první „evropské olympiádě“ teprve rozkoukává, přesto si našla čas zafandit. „Byla jsem se podívat na hokeji. Vyhráli jsme nad Ruskem, tak to bylo super,“ povídá a se smíchem dodává: „Jo a taky bydlím s krasobruslařkou.“

Všechny procedury, kontroly a ceremoniály fungují na Evropském olympijském festivalu mládeže stejně jako na olympijských hrách. „Je dobře, že si to mladí sportovci zažijí už teď,“ říká šéf mise Martin Doktor.

„Olympijských duch je velice silný a může to pro ně být motivací, protože o to víc se budou chtít dostat na velké olympijské hry.“

Novinky nejen ze zákulisí nezapomeňte sledovat i na našich komunikačních kanálech!

líbil se ti článek?