Jedna lajna útočná, další „brutální“. Florbalisty čeká semifinále se Švédskem

Světové hry 2022
Světové hry 2022
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Z haly rychle na ubytování. Pak do Českého domu do péče fyzioterapeutek. „A k tomu máme dva mítinky. Uděláme maximum, abychom v pondělí byli připravení a postoupili do finále,“ říkal florbalový útočník Mikuláš Krbec. Reprezentace porazila v posledním utkání ve skupině Světových her Kanaďany 17:0.

Zhruba po 16 hodinách ji čeká semifinále proti Švédsku. „Takže je třeba obrovská regenerace,“ dodal Krbec. Florbalisté v Birminghamu porazili USA a Kanadu, prohráli s Finskem. Z druhého místa ve skupině tak v semifinále narazí na vítěze skupiny A, favorizované Švédy. „Musíme chytit začátek. A potřebujeme střeleckou úspěšnost – proměňovat šance, které nám soupeř dává,“ řekl Mikuláš Krbec.

Budeme muset ustát spoustu osobních soubojů, být nekompromisní v útoku a dobří v obraně.

Obránce Matyáš Šindler dodal: „Je dobře, že jsme dokázali pošetřit nějaké síly. Bude to úplně jiný zápas a bude rozhodovat mnohem více aspektů, hlavně detaily pramenící z dobré regenerace.“

Asistent trenéra Pavel Brus mínil: „Švédové jsou silný soupeř. Mají jednu lajnu velmi kvalitní do útoku, druhou takovou ‚brutální’, která to bude řezat, takže budeme muset ustát spoustu osobních soubojů, být nekompromisní v útoku a dobří v obraně. Musíme to ustát v hlavě, těch maličkostí bude hodně, ale chceme postoupit.”

Semifinálové utkání českých florbalistů můžete sledovat ze záznamu od 18:00 na ČT sport.

líbil se ti článek?