Lorenc zabojuje na Světových hrách o zlato z bowlingu

Světové hry 2022
Světové hry 2022
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Český tým bude mít na Světových hrách první medaili. Finále v bowlingu vybojoval Jaroslav Lorenc. „Teď už můžu hrát s trochu větším klidem, i když bych chtěl zlato. Dojmy jsou parádní,“ říkal vicemistr Evropy po vítězném semifinále s profesionálním kanadským hráčem Grahamem Fachem.

Na cestě za medailí porazil v prvním kole jihoafrického soupeře. V neděli pak zdolal Kolumbijce Jaimeho Gonzaleze. „To byl náročný zápas na tři hry.“ Ve čtvrtfinále předčil 2:0 Číňana Du Jianchao. „Což bylo trochu lehčí.“

Splněný sen a útok na nejvyšší příčky 🎳 | JAROSLAV LORENC
(3:35)

Šestihodinovou pauzu před semifinále strávil na univerzitním kampusu. „Dal jsem si oběd, trochu odpočíval, regeneroval a myslel na něco jiného.“ Pak se vrátil na semifinále proti soupeři, jenž se hraním bowlingu živí.

„Oba jsme hráli výborně, bylo to o detailech, jednotlivých kuželkách a já jsem byl o kousíček lepší. Semifinále bylo hodně náročné psychicky, protože u takového hráče musíte počítat s tím, že každý jeho další hod bude strike, a nějak se tomu přizpůsobit,“ líčil Lorenc.

První hru prohrál až v samém závěru. „Oba jsme měli vysoká čísla, bylo důležité hrát pořád stejně.“ Druhou hru zvládl Lorenc suverénně a také ve třetí soupeře předčil. Po každém striku a dohozu si plácal s trenérem Adamem Vondráčkem. „Semifinále bylo úžasné, skvělý zážitek,“ říkal devětadvacetiletý Lorenc.

Bude to extrémně těžké, ale já nebudu vymýšlet nic nového.

V boji o zlato ho čeká další profesionál, Australan Sam Cooley. „Bude to extrémně těžké, ale já nebudu vymýšlet nic nového. Budu hrát to, co v semifinále. A budu doufat, že mi to půjde stejně jako v neděli.“

Utkání můžete 11. července od 20:00 sledovat ZDE.

 
líbil se ti článek?