Indruchova trojrole. Bývalý reprezentant dětem roli vlajkonoše zatajil

ODM 2022
ODM 2022
2 Minuty čtení
2 Minuty čtení

Vlajkonoš Královéhradeckého kraje, trenér a pyšný otec v jedné osobě. Takové role měl na ODM mistr Evropy Tomáš Indruch. Jeho děti Tomáš a Daniela jdou v tátových stopách. Oba vodní slalomáři si totiž z Olympiády dětí a mládeže v Olomouckém kraji vezou cenné kovy. Je táta přísný trenér? A jak se jelo na trati postavené olympioniky Jiřím Prskavcem a Lukášem Rohanem?

Sen sourozenců Indruchových je jasný – vyhrát olympiádu. Mohli se na něj naladit poslední červnový týden na vodním kanále v Olomouci. Tomáš Indruch starší před začátkem olympiády okomentoval týmové ambice. „Jako Královehradecký kraj bychom mohli uspět, máme mnoho šikovných závodníků. Taky věřím, že obě moje děti jsou schopné získat medaili,“ říkal.

A to se povedlo. „Přijel jsem pro zlatou medaili v kategorii C1 ve slalomu. To se mi nepovedlo o 15 setin, což mě štve. Ale pak jsme s týmem v hlídkách přidali bronzovou medaili na kanoiích. Nakonec jsem ještě vyjel stříbro ve sjezdu,“ popisuje Indruch. Jeho sestra, dvojnásobná bronzová medailistka, dodávala: „Pro mě byl velký úspěch, že jsem mohla odjet závod jak na sjezďáku, tak na kajaku i singlu."

To všechno na trati postavené olympijskými medailisty. „Myslím si, že nejtěžší pasáž byly branky 10, 11, 12. Trať byla jinak hezky postavená, moc se mi líbila,“ popisuje Indruchová. „S tratí jsem byl spokojen. Souhlasím se ségrou. Kombinace 10, 11, 12 byla hodně přesazená, a navíc blízko u sebe. Museli jsme jet přiměřenou rychlostí, abychom to stihli,“ navazuje na svou sestru Indruch.

#ODM2022: ZAHÁJENA! 🔥
(1:36)

Už na ceremoniálu je doprovodil s vlajkou jejich otec. „Než jsme přijeli do Olomouce, vůbec jsem nevěděl, že půjdu za vlajkonošem a že to bude táta,“ prozrazuje mistr České republiky v kategorii mladších žáků. „Táta je můj vzor. Zahájení jsem si hodně užila, byl to skvělý zážitek,“ přidává se Daniela.

Tomáš Indruch starší trénuje spolu s bratrem v KVS HK. „Když je naštvaný, tak většinou na naši tréninkovou skupinu, kde nás je šest nebo sedm. Tam nejčastěji seřve mě. Ale vím, že se ze mě snaží dostat jen to nejlepší,“ říká syn bývalého reprezentanta. Dcery to u tatínků mívají jednodušší. „Taťka na mě přísný není. Ale jsou i dny, kdy se umí naštvat a působit přísněji,“ uzavírá mladší ze sourozenců.

Autor: Petr Koval

líbil se ti článek?