Osm zlatých pro Olomouc! V kanoistice je posbírala jediná dívka

ODM 2022
ODM 2022
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Neuvěřitelných 25 medailí posbírali domácí závodníci ve vodním slalomu na Olympiádě dětí a mládeže v Olomouckém kraji. K celkové bilanci 16 zlatých, 5 stříbrných a 4 bronzových medailí nejvíc přispěla Valentýna Kočířová, která kralovala všem osmi disciplínách.

Trať pro mladé kajakáře postavili její sportovní vzory Jiří Prskavec s Lukášem Rohanem a Kočířové divoká voda sestrojená olympijskými medailisty seděla skvěle. „Jelo se mi výborně. Věděla jsem, že bych měla domácí trať zvládnout. Nejtěžší bylo se před jízdou uklidnit a nemyslet na to, že musím dobře zajet.“

Velký talent z hanácké metropole si užíval také přízně domácích fanoušků. „Atmosféra mi pomohla. Přišli dokonce i moji spolužáci, kteří mě podpořili, což bylo úžasné. Když slyšíte lidi, jak vás podporují a fandí, je to fantastický pocit,“ rozplývala se nad podporou svých kamarádů.

Šampionka na divoké vodě věří, že účast na ODM jí pomůže k plnění dalších cílů. „Je to pro mě velký úspěch. Zjistila jsem, že má snaha a všechno, co jsem pro to obětovala, se vyplatila. A budu se snažit dál, abych to dotáhla ještě víš. Můj největší sen je dostat se na velkou olympiádu. Sice to bude stát hodně sil, ale doufám, že to zvládnu,“ netají se svými ambicemi olomoucká naděje.

DEN TŘETÍ NA #ODM2022 🔥🔥🔥
(3:42)

Stát se jedničkou ve svém oboru však vyžaduje ohromné úsilí, stejně jako ve všech jiných sportech. „Každý den mám trénink, někdy i dva denně a o víkendu jsou závody, takže moc času mi jinak nezbývá. Ve volných chvílích jsem s rodinou. Když už mám volný čas, tak jedu navštívit rodin nebo se trochu pobavit. Chodím taky posilovat, běhat, abych byla ještě lepší,“ uzavírá Kočířová po veleúspěšné olympiádě.

Autor: Michal Jonáš

líbil se ti článek?