Hry v Tokiu jí o fous nevyšly. Zápasnice Hanzlíčková ale prožije léto #olympijsky

#OLYMPIJSKY
#OLYMPIJSKY
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Možná to taky znáte. Nepříjemná událost dokáže člověku pořádně zatopit, podlomit kolena. Jenže teprve čas ukáže, jak silnými jste se díky ní stali. „Nedokážu ani vyjádřit, jak moc mě to mrzí. Dala jsem do toho celé srdce, ale stejně to na olympiádu nestačilo,“ smutnila zápasnice Adéla Hanzlíčková. Od letenky do Tokia ji v květnu na světové kvalifikaci v Sofii dělila jediná výhra. „Bronz je krásná medaile, ale ne když se kvalifikují jen první a druzí.“

 

Podpora rodiny, přátel i fanoušků jí pomáhala zahnat zklamání a dívat se do budoucnosti. „S odstupem času to vnímám tak, že to asi takto mělo být a mám konečně čas si odpočinout, doléčit zranění a pověnovat se kamarádům a rodině,“ říká bronzová medailistka z letošního mistrovství Evropy.

Jediná zástupkyně českého zápasu na minulých olympijských hrách v Riu de Janeiro sice bude v Tokiu chybět, o to větší motivaci má ale směrem k Paříži 2024. „Paříž je pro mě velká motivace a je fajn, že na ni nebudu muset čekat čtyři roky, ale „jen“ tři,“ usmívá se.

V létě přesto bude žít #olympijsky. „Určitě se budu pohybovat na Olympijském festivalu v Praze. Povedu tam tréninky pro děti i pro dospělé,“ prozrazuje. V září zase coby ambasadorka dohlídne na T-Mobile olympijský běh.

Na hrách v Tokiu bude Česko v zápasu zastupovat Artur Omarov, který se na olympiádu kvalifikoval až na sedmý pokus. Nikdy se nevzdal a dál bojoval, aby si splnil svůj sen. Letos se mu to konečně podařilo a rád by si ze země vycházejícího slunce přivezl medaili.

Adéla Hanzlíčková
04. 05. 1994, Brno
Zápas
líbil se ti článek?