Dres u stropu a vlastní sedačky v hale? Krásný dárek. Za 20 sezon v jednom klubu jsem rád, říká Eliáš

Podcast
Podcast
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

V NHL se stal historicky druhým nejlépe bodujícím Čechem a dvakrát zvedl nad hlavu Stanleyův pohár. Dvacet sezón byl věrný jednomu jedinému klubu, který po ukončení jeho kariéry na počest vyřadil číslo 26. Hostem nového dílu podcastu Přes Příkop není nikdo jiný než Patrik Eliáš, bývalý hokejový útočník a legenda klubu New Jersey Devils.

Co se stane, když dnes přijede do New Jersey? Začne se městem samo šířit, že přijel? Jak často zamíří do amerického domova?

Patrik vsadil vše na jednu kartu a už ve 14 letech odešel za hokejem do Kladna. Jakou školu k tomu studoval? Je vůbec možné, aby se vedle hraní NHL věnoval ještě něčemu jinému? Zažil v Devils někdy moment, kdy chtěl odejít pryč? Je rozdíl být slavný za oceánem oproti Česku? Nemrzelo ho někdy, že u nás není taková povědomost o NHL?

Jak se měnilo jeho postavení v týmu s tím, jak postupně jako hráč zrál? Který trenérský styl na něj platil? Má trenérské nebo manažerské buňky? Je parta předpokladem pro výkon nebo výkon předpokladem pro partu? Co schází Česku oproti jiným hokejovým velmocím? Proč ukončil kariéru v NHL a nevrátil se do extraligy a nezkoušel ho pak někdo nalákat do mimo hokejových projektů? Co je teď Patrikova vášeň?

TOP 9 českých hokejistů
(07:40)

Další díly podcastu Přes Příkop najdete ZDE.

Patrik Eliáš
13. 04. 1976, Třebíč
Lední hokej
Počet bronzových medailí
1
líbil se ti článek?