„Tři tituly v řadě neznamenají, že jsem hotový trenér. Vždy je, co se učit,“ říká kouč Varaďa

Podcast
Podcast
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Kam přišel, ať už jako hráč nebo trenér, tam se hrálo finále nebo se slavilo zlato. Po 12 letém působení v trenérských pozicích u třineckého hokejového klubu a s ním zisku třech extraligových titulů po sobě se rozhodl tým opustit. Potřeboval po dlouhé době trénování odstup nebo proč ukončil působení v Třinci? Mezi tentokrát netradiční moderátorskou dvojku zavítal úspěšný hokejový trenér i bývalý hráč, Václav Varaďa.

Jak vnímá charakter a proč na něj tolik sází? Je to věc vrozená nebo se dá postupem času získat? Cítí se Václav spíše jako tvrďák nebo naopak jemná duše? Co je jeho přirozenost? Emoce nebo klid a řád? Je pro něj zajímavější život hráče nebo život trenéra? Měl někdy v týmu hráče, o které nestál? Je pravda, že si třinecký kádr seskládal úplně podle sebe? Čím to bylo, že v hráčské kariéře zažil tolik skvělých úspěchů?

Václav se v poslední době účastnil stáží v Helsinkách i slavném týmu z NHL, New Jersey Devils. Jak se na takové kempy dostal? Co říkali na to, že se chce u nich v klubu něco naučit? Jaký byl rozdíl v trenérském týmu, když byl tehdy jako hráč NHL oproti aktuální zkušenosti ze stáže? Kdy si vůbec uvědomil, že se chce stát trenérem? Může být někdo výborný trenér, i když nehrál hokej na vrcholové úrovni? Proč musí trenér s úspěchy přemlouvat lidi kolem sebe, že tomu hokeji opravdu rozumí? Proč se nebojí předávat své zkušenosti i ostatním trenérům a sdílet své knowhow?

Další díly podcastu Přes Příkop najdete ZDE.

líbil se ti článek?