Dobrý! Kostelecký chválil talent podporovaný olympijskou nadací

Olympijská nadace
Olympijská nadace
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Sportovní střelbě se věnuje už tři roky, ale ještě nikdy Filip Čupka nedržel v ruce brokovnici. Jeho specialitou je vzduchová puška a malorážka, patnáctiletý talent z Ostravy si však díky České olympijské nadaci mohl splnit další ze svých velkých přání a snů. V Brně se setkal s dvojnásobným olympijským medailistou Davidem Kosteleckým a vyzkoušel si brokovou disciplínu skeet.

„Ke střelbě mě přivedl děda, který mi místo čtení pohádek ukazoval knihy o zbraních, jejichž je velký fanoušek,“ prozradil s úsměvem mladý střelec. Začínal s hokejem, kromě střelby jezdí na in-line bruslích a účastní se různých běžeckých závodů, ale s maminkou žije sám a díky podpoře nadace má ve své střelecké kariéře daleko větší možnosti.

Přijel vlakem s maminkou, dovezl si svoje sluchátka, půjčil si brokovnici a poslouchal rady nejen od Davida Kosteleckého, ale i kouče Petra Hrdličky, olympijského vítěze z Barcelony 1992. „Moc si toho vážím, že jsem dostal tuto možnost,“ děkoval Čupka. Prokázal talent, sestřelil i dva najednou letící terče.“ Dobrý!“ poplácal ho po zádech Kostelecký, který věnoval i dalším dětem podporovaných olympijskou nadací zhruba dvě hodiny.

Tato akce bude mít významné místo v mé sbírce!

„Tyto akce pro děti mám moc rád, je třeba jim pomáhat, ať jde o jakýkoliv sport,“ nechal se slyšet Kostelecký, otec tří dětí, který České olympijské nadaci na místě věnoval částku 10.000 korun a rozhodl se sociálně znevýhodněné děti finančně podporovat i nadále.

„Tato akce bude mít významné místo v mé sbírce,“ radoval se Filip Čupka a prohlížel si zálibně podepsaný terč a knihu Tokio 2020 s věnováním od stříbrného medailisty z Japonska a olympijského vítěze z Pekingu 2008 Kosteleckého.

líbil se ti článek?