Čtvrtek na EYOF ozdobili hokejisté zlatem. Krasobruslař Mrázek v TOP 10

EYOF 2019
EYOF 2019
2 Minuty čtení
2 Minuty čtení

První zlato a celkově druhá medaile pro naši výpravu. Čeští hokejisté v Sarajevu vyhráli i svůj třetí zápas a získali ty nejcennější olympijské medaile. A jak se vedlo ostatním sportovcům? Čtěte v souhrnu.

V hledišti hokejové arény měli čeští fanoušci znovu jasnou převahu. Ve finále proti Bělorusku jim přijeli fandit biatlonisté, alpští lyžaři, curleři nebo krasobruslaři. A Češi se jim odměnili zlatem.

Dlouho se ale nemohli prosadit, prohrávali 0:1. Pak třemi góly zápas otočili a aréna bouřila. „Neskutečný pocit! Je to možná naposledy v životě, co hrajeme olympijský turnaj,“ zářil brankář Jan Bednář, jedna z hvězd týmu.

„Hráli jsme tři těžký zápasy. Turnaj jsme chtěli vyhrát, to se nám podařilo. Klíčová byla první výhra nad Ruskem. Finále bylo těžký psychicky, byli jsme favoritem. Naštěstí to klaplo,“ řekl trenér týmu Karel Beran. Více o finále čtěte ZDE.

Odpoledne útočila na svoji druhou medaili i snowboardistka Marie Kreisingerová, která vyhrála bronz ve slopestylu. V Big Airu postoupila z kvalifikace na druhém místě, nakonec ale obsadila šesté místo.

Po středečním krátkém programu šli znovu do akce krasobruslaři. Volná jízda se úplně nepovedla Kláře Štěpánové, která celkově skončila šestnáctá. Daniel Mrázek byl osmý.

„Kláře se jízda nezdařila skokově, ani jeden ze skoků nebyl dobře, k tomu dva pády. Projevilo se na ní i tréninkové manko, které měla kvůli zranění před odletem,“ hodnotil její trenér Evžen Milčinský.

„Dan zajel slušně, i když jsme měli ambice ještě výš,“ doplnil jeho trenér Pavel Kaška. „Krátký program nám hrubě nevyšel, Dan udělal tři hrubé chyby, což se pak dohání těžko. „Ve volné jízdě už neměl co ztratit… Trochu si spravil chuť. Ale jinak zajel pod svoje možnosti.“

Zatím nejlepší český výsledek alpských lyžařů zaznamenal Daniel Kubeš, který v obřím slalomu skončil v TOP 20 na šestnáctém místě. Ve sprintu na lyžích byla nejlepší Eliška Šibravová na 30. příčce.

S bilancí dvou výher a čtyř porážek zakončili EYOF naši curleři ve smíšených družstvech, když dokázali porazit Turecko a Rakousko. „Hrajeme spolu krátkou dobu, teprve měsíc a půl. Všichni se známe řadu let, ale bylo znát, že na sebe nejsme zvyklí na ledě,“ řekl Jakub Rychlý, skip českého týmu.

„Podle mého názoru jsme měli navíc. Myslím, že jsme mohli sahat i po medaili. Chyběla nám sehranost. Byla to pro mě první velká akce pořádaná Světovou curlingovou federací. Turnaj neměl takový rozpočet. Na druhou stranu se mi líbil led, který byl připravený perfektně.“

Novinky nejen ze zákulisí nezapomeňte sledovat i na našich komunikačních kanálech!

líbil se ti článek?