ČOV rozdělil milion korun mezi sportovní kluby postižené povodní, olympionici děkují všem sportovcům

Tiskové zprávy
Tiskové zprávy
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Kluby postižené záplavami se dočkaly rychlé povodňové pomoci od Českého olympijského výboru. Mezi pětačtyřicet žadatelů rozdělil ČOV přes milion korun.

Dalších 65 683 korun získal jako dar od České asociace dračích lodí a olympijského medailisty, skifaře Václava Chalupy (více o daru zde).

Každý z 45 klubů dostane 23 600 Kč. „Tato částka samozřejmě nepokrývá veškeré škody, ale je jasné, že každá rychlá finanční pomoc je nesmírně potřebná,“ řekl sportovní ředitel ČOV Martin Doktor, který koordinuje povodňovou pomoc.

Kluby mohou do 1. 7. nadále hlásit škody prostřednictvím online formuláře. „Jsme na dobré cestě získat pro zasažená sportoviště finanční pomoc z rozpočtu MŠMT,“ podotkl předseda ČOV Jiří Kejval.

Seznam finančně podpořených klubů najdete zde.

ČOV děkuje všem dobrovolníkům

Při povodních se projevila solidarita sportovců. „Děkujeme sportovcům všech úrovní, kteří se podíleli na odklízení škod. Nejen na sportovištích ale i ve všech postižených místech. Významná byla pomoc pětadvaceti tisíc dobrovolných hasičů. Zapojili se i profesionální sportovci. Vodní slalomář Jirka Prskavec vyhrál mistrovství Evropy a místo oslav se chopil lopaty a pomáhal v Troji. To zaujalo i mezinárodní olympijský výbor,“ podotkl předseda ČOV Jiří Kejval.

líbil se ti článek?