Český olympijský výbor připravil kreslené minipořady, které oslavují pohyb i úspěchy českých sportovců

Tiskové zprávy
Tiskové zprávy
2 Minuty čtení
2 Minuty čtení

Už dlouho se většina lidí nemusí honit za potravou při lovu nebo se naopak chránit úprkem před dravou zvěří. Statistiky dokazují, že pohyb se vytrácí jako přirozená součást života, přestože je základním pilířem zdravého životního stylu i lékem na mnoho neduhů. I proto připravil Český olympijský výbor kreslený minipořad pro vysílání České televize, který se tomuto tématu věnuje. Ve spolupráci s karikaturistou Miroslavem Kemelem vznikl také druhý díl, který vyzdvihuje sílu úspěchů českých sportovců.

„Dlouhodobou vizí Českého olympijského výboru je zdravější česká společnost díky sportu. Prostřednictvím řady projektů se snažíme i ve spolupráci s našimi partnery ukázat pozitivní vliv sportu a pohybu dětem i široké veřejnosti. Na druhou stranu je naším posláním zajistit zejména na olympijských soutěžích ty nejlepší možné podmínky pro úspěchy českých sportovců, které jsou pak inspirací pro děti i dospělé. V minipořadech se proto věnujeme oběma těmto tématům,“ řekl Jiří Kejval, předseda Českého olympijského výboru.

Pohyb jako základ života zdůrazňuje krátký film, na který se můžete podívat ZDE. Úspěchům českých sportovců, které výrazně přesahují hranice republiky, se věnuje druhý díl, který najdete ZDE. Scénář obou pořadů připravil umělec Miroslav Kemel.

„Na filmech jsem pracoval s radostí. Sportovní tematika je něco úplně jiného než politika, kterou zpracovávám denně. Nejenže jsem měl v podstatě volnou ruku a mohl pustit uzdu své představivosti, ale ještě jsem měl pocit, že tahle práce má smysl. Vždyť sám jsem se sportu věnoval dlouhá léta a dodnes jsem mu vděčen za všechno, co pěkného mi přinesl do mého života,“ uvedl Miroslav Kemel, jenž oba díly režíroval, výtvarně zpracoval i produkoval. Hlas jim propůjčil známý herec Vladimír Javorský. Animace jsou dílem Zdenky Převrátilové.

„Díky výborné spolupráci s Českou televizí jako generálním mediálním partnerem jsme mohli připravit formu kreslených minipořadů, jež se vymykají běžným kampaním a mají tedy potenciál zasáhnout i diváky, kteří nejsou vyloženě sportovními fanoušky. Miroslav Kemel do nich vnesl humor a nadsázku, které může ocenit i nesportovní publikum, “ dodala Petra Šubrtová, marketingová ředitelka Českého olympijského výboru. „Šíření olympijských myšlenek navíc podporuje také Český rozhlas Radiožurnál, který je stejně jako ČT generálním mediálním partnerem ČOV. Věříme, že díky tomu se nám podaří ukázat co největšímu počtu lidí, jak moc je pohyb důležitý a že na úspěchy sportovců může být česká společnost opravdu hrdá.“

líbil se ti článek?